
İklim Değişikliği ve Su Yönetimi Sempozyumu Düzenlendi![]()
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin ev sahipliğinde düzenlenen “İklim Değişikliği ve Su Yönetimi Sempozyumu”na katıldı. Sempozyum, İSKİ tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Etkinlikte ilk konuşmayı İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu yaptı. Mermurtlu, İstanbul’un “su tarihçesini” ve suyun kullanım alanlarını slaytlar eşliğinde anlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İklim Değişikliği ve Su Yönetimi Sempozyumu”nda konuştu. “Bu şehri yönetmek, şehrin bugün yaşamakta olduğu sorunlarla uğraşmaktan ibaret olamaz” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Siz bu şehrin 10 yılını, 20 yılını, 50 yılını, hatta 100 yılını konuşmak, düşünmek ve geleceğe dönük hazırlık yapmak zorundasınız. Şehrin orta ve uzun vadeli geleceğiyle ilgili sorumluluğumuzu mutlak yerine getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz, kendi görev tanımımızı böyle yapıyor ve geleceğe böyle bakıyoruz. Bilime dayalı, günlük çıkarlardan arınmış, ortak bir geleceğe ulaşmayı hedefleyen, sürdürülebilir bir vizyon oluşturmayı amaçlıyoruz. Günlük hesaplarla değil, bu şehrin korunması, geliştirilmesi, doğal kaynaklarının en üst seviyede korunmasıyla ilgili mücadeleyi de ortaya koymasının altını çiziyor ve bunun takipçisi olduğumuzu her zaman belirmek istiyoruz. Kente özen ve insana saygı anlayışıyla, ortak akılla hareket ediyoruz. Ortak akılla bu şehri yönetmek arzusundayız. Bu nedenle sizlerin ne düşündüğünüzü bilmeye, sizlerden öğrenmeye çok ihtiyacımız var.” “Bu süreçte, bizler kadar sizlerin de bilim insanlarının, akademisyenlerin ve basın mensuplarının da sorumluluğu çok büyüktür” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Bu mesele, bütüncül bir meseledir. Su meselesi ve buna dair teknikleri oluşturan unsurların her ortam da mutlaka ve mutlaka konuşulması gerekmektedir. Susmanın ya da susturulmuş kitlelerin bu döneme verdiği zararın büyüklüğünü tarif edemem. Bu nedenle, bugün bu toplantıya katıldığınız için sizlere, 16 milyon hemşehrim adına yürekten teşekkür ediyorum. İstanbullu adına bu teşekkürü de bir borç olarak görüyorum. Sizlerin ortaya koyacağınız bilimsel veriler, öneriler ve vizyon bizler için, her bir İstanbullu için çok değerli. Bilgi, uzmanlık ve tecrübelerinizi bizimle paylaşmaktan lütfen hiç kimse çekinmesin. Biz bunu seslendirmeye, dillendirmeye, şeffaf ortamlarda herkesin bu bilgileri edinmelerine katkı sunmakta kararlı olduğumuzu hepinize duyurmak isterim.”
“Türkiye Su Fakiri Bir Ülke, Tasarruf Şart” İlginizi çekebilir... Yeşilyaka Koru Projesi, Wilo'nun Akıllı ve Verimli Çözümlerini Tercih Etti150 yılı aşkın global tecrübesiyle, su teknolojilerinde yeniliğin öncüsü Wilo, Yeşilyaka Koru Projesi'nin tercihi oldu.... Wilo, Gaziantep'te Endüstri Sektör Profesyonelleriyle Su Teknolojilerinin Geleceğini PaylaştıWilo'nun sürdürülebilirlik ve verimlilik odağındaki inovatif yaklaşımıyla şekillenen etkinlikte; mühendislik, gıda, tekstil, kimya ve inşaat gibi ... Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin 4. Fazı Açıldıİzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin en önemli çevre yatırımlarından birini tamamlayarak hizmete açtı. Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.