
AB Konseyi, Daha Verimli Atık Su Arıtımı için Yeni Kuralları Kabul Etti![]()
AB'nin yeni kurallara göre oluşturduğu yeni direktifleri içeren atık su yönetimi ile ilgili raporu yayımlandı. Konsey, kentsel atık su arıtımına ilişkin AB direktifinin revize edilmiş haline nihai onayı verdi. Revize edilen direktif, kapsamını daha küçük yerleşim bölgelerine genişletiyor, mikro kirleticiler dahil olmak üzere daha fazla kirletici türünü kapsıyor ve enerji tarafsızlığına katkıda bulunuyor. Yeni kurallar, AB'nin sıfır kirlilik eylem planı kapsamında sunulan temel hedeflerden biri olarak öne çıkıyor. Daha Fazla Yerleşim Bölgesi ve Kirletici Türü Kapsam Altında Revize edilen direktife göre, üye devletler, 1.000 nüfus eşdeğeri üzerindeki tüm yerleşim bölgelerinden gelen atık suları toplamalı ve AB'nin minimum standartlarına göre arıtmalı (önceki kurallarda bu eşik 2.000 nüfus eşdeğeriydi). Kirliliği daha iyi kontrol etmek ve arıtılmamış atık suların çevreye deşarjını önlemek için, 1.000 ile 2.000 nüfus eşdeğeri arasındaki tüm yerleşim bölgelerinde toplama sistemleri kurulması ve 2035 yılına kadar tüm evsel atık su kaynaklarının bu sistemlere bağlanması gerekecek. Bu tür yerleşim bölgelerinde, 2035 yılına kadar, üye devletler kentsel atık sudan biyolojik olarak parçalanabilir organik maddeleri (ikincil arıtma) çıkarmak zorunda olacak. Toplama sistemlerinin kapsamının çok düşük olduğu ve bu nedenle önemli yatırımlar gerektiren üye devletler için istisnalar uygulanacak. AB'ye daha yakın zamanda katılan ve mevcut direktifi uygulamak için önemli yatırımlar yapmış olan üye devletler (örneğin Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan) da istisnalardan yararlanabilecek. 2039 yılına kadar, 150.000 nüfus eşdeğeri ve üzeri yükü olan kentsel atık su arıtma tesislerinde azot ve fosforun uzaklaştırılması (üçüncül arıtma) zorunlu hale gelecek. 2045 yılına kadar bu tür tesislerde mikro kirleticileri uzaklaştırmak için ek bir işlem (dördüncül arıtma) uygulanması gerekecek.
Mikro Kirleticiler
Enerji Tarafsızlığına Doğru
Sonraki Adımlar
Arka Plan İlginizi çekebilir... Yeşilyaka Koru Projesi, Wilo'nun Akıllı ve Verimli Çözümlerini Tercih Etti150 yılı aşkın global tecrübesiyle, su teknolojilerinde yeniliğin öncüsü Wilo, Yeşilyaka Koru Projesi'nin tercihi oldu.... Wilo, Gaziantep'te Endüstri Sektör Profesyonelleriyle Su Teknolojilerinin Geleceğini PaylaştıWilo'nun sürdürülebilirlik ve verimlilik odağındaki inovatif yaklaşımıyla şekillenen etkinlikte; mühendislik, gıda, tekstil, kimya ve inşaat gibi ... Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin 4. Fazı Açıldıİzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin en önemli çevre yatırımlarından birini tamamlayarak hizmete açtı. Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.