
Forsa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenoğlu: 'Su Şartlandırma ile Yüzde 20 Tasarruf Sağlamak Mümkün'![]()
Dergimizin sorularını yanıtlayan Forsa Grup Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Cem ÅženoÄŸlu su ÅŸartlandırma sistemlerinin kurulmasıyla %20’ye varan oranlarda tasarruf saÄŸlanabileceÄŸini belirterek, doÄŸru ve etkili yapılması halinde su ÅŸartlandırmanın insani yönden de oldukça önemli katkıları olduÄŸunu söyledi.
Öncelikten kendinizden ve neler yaptığınızdan bahseder misiniz? Adım Cem ÅženoÄŸlu, 46 yaşındayım. Eski askerim, evliyim ve 2 çocuk sahibiyim. Bodrum da yaşıyorum ve 20 yıldır da su ÅŸartlandırma sektöründeyim. Endüstriyel Kimyasal Åžartlandırma, Su Arıtma, Çevre Danışmanlık ve Ä°nÅŸaat sektörleri ile ilgili birkaç firmam var. Profesyonel olarak yaptığınız bu iÅŸleri kısaca açıklar mısınız? Asıl ve önemli profesyonelliÄŸim “Su Åžartlandırma” sektörü üzerinedir. Su ÅŸartlandırma dünyamızın varlığı boyunca toplumun her boyutu için bireysel, kurumsal, endüstriyel alanlarda hep en önemli sorunlardan biri olmuÅŸtur. Her boyutta çözülmesi gereken önemli bir sorundur. Bu sektörde hem kendi firmam hem de baÅŸka bazı partnerlerle birlikte geniÅŸ bir alanda faaliyetlerde bulunmaktayım. Özellikle endüstriyel soÄŸutma ve ısıtma sistemlerinin su kaynaklı ÅŸartlandırılması ile verimlilik, performans ve enerji kazançları; su kaynaklı patojenlere karşı yapılan dezenfeksiyon mücadelelerini hem profesyonel iÅŸ konum hem de dünya ve insanlığa karşı sorumluluk misyonum olarak çok önemsiyorum. Dünya ve insanlığa karşı sorumluluk misyonunuzdan bahsederek ne demek istiyorsunuz? Para kazanmamızı saÄŸlayan, iÅŸ kolumuzun bir parçası olan endüstriyel sistemlerdeki suların ÅŸartlandırılması ve su kaynaklarının endüstride doÄŸru kullanılması ile tüm dünya genelinde makro ölçekte enerji tasarrufu yapabilir, üretilmesi çok pahalı ve zor olan makine ve sanayi sistemlerinin çok daha performanslı ve verimli kullanılmasını saÄŸlayabiliriz. Basit bir örnekle, soÄŸutma veya ısıtma yapılan bir sistemin su geçiÅŸi olan iç yüzeylerinde oluÅŸacak 2 mm kalınlıkta bir çökelti veya kaplama, o sistemde %20-%30 civarında bir verim kaybına kolaylıkla sebep olabilir. Sudaki safsızlıkların disperse (basitçe homojenize) olmasını saÄŸlayıp, tıkanma ve yüzey kaplamaların önüne geçerek rahatlıkla enerjide, zamanda, iÅŸçilikte, mekanik sarf ve bakımlarda, %20’ye kadar tasarruf saÄŸlayıp, verimlilik elde edebiliriz. Bu sayede dünyanın yeterince iÅŸletme ve kurulum sermayesi olmayan bölgelerinde de endüstrinin daha hızlı geliÅŸmesi ve verimli olmasına katkı saÄŸlanabiliriz. Yazının devamı için tıklayın Ä°lginizi çekebilir... Su ve Atık Suya Yaklaşımda Ökotek ile Yeni PerspektiflerÖkotek Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Åžebnem Aybige Barlas, döngüsellik ve deÄŸer artırımının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, upcycling kavram... Meta Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Taylan Berke Yıldız: "Kaliteden Çok Fiyat Odaklı Satın Alma Yapılıyor"Dergimizin sorularını yanıtlayan Meta Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Taylan Berke Yıldız, ülkemizdeki tesislerde kullanılacak ekipmanların seçimin... Armadago Fuarcılık Genel Müdürü Alihan HavuÅŸ: "Ä°ngiltere Pazarı Ä°hracatçılar için Yeni Fırsatlar Sunuyor"17-18 Eylül 2025 tarihleri arasında Birmingham NEC Fuar Merkezi'nde gerçekleÅŸecek olan ESS Expo Fuarı Türkiye Temsilcisi, Armadago Fuarcılık firma... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.