İçeriğe geç

Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Reklam
HAUS
B2B Medya - Dergi | Web | Mobil
Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

16. İstanbul Bienali "Yedinci Kıta"

2.367 okunma136. Sayı (Kasım 2019)

16. İstanbul Bienali "Yedinci Kıta"

PROF. DR. AHMET SAMSUNLU
İTÜ İnşaat Fak. Çevre Müh. Böl. Öğretim Üyesi
44. Hükümet İmar ve İskân Bakanı

Bu “Yorum” yazımda, hızlı tüketimin ve tükettiklerimizi önlem almadan doğaya atmanın yarattığı çevre sorunlarına genel bir bakışı, gezdiğim bir sergiye dayanarak ele alacağım. Benim için bu konuya özel bir anlam katan, 14 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 16. İstanbul Bienali’ni(*) gezmem oldu. Bienal hakkında sizleri bilgilendirerek yazıma başlamak istiyorum.

Bienal, “Yedinci Kıta” başlığı ile Tophane’de Resim ve Heykel Müzesi (38 sanatçı), Beyoğlu’nda Pera Müzesi (14 sanatçı) ve Büyükada’da beş ayrı mekanda (6 sanatçı) açıldı. Bienal’de 25 ülkeden 56 sanatçı ve sanatçı kolektifinin 220 eseri yer alıyor. Türkiye’den 7 sanatçı katılıyor. Bienal temelde sanayi devrimi ile birlikte insanlığın sebep olduğu doğal veya kültürel atıklara odaklanmış. Bienal’in programında sergilerin yanı sıra çeşitli buluşma, konuşma, film gösterimi, müzik dinletisi de bulunuyor.

Bienal’in temasını ilk önce detaylandıran isim, bu organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Ömer M. Koç olmuş. Kendisinin bahsettiği gibi “Yedinci Kıta” kavramı, aslında çevre problemlerimizin en önemlilerinden biri olan plastik atıklarla yüzleşmemizi sağlıyor. Okyanuslarda yüzen, insan kaynaklı büyük atık birikintilerine veriliyor “Yedinci Kıta” ismi. Bunu aklınızda tutarak ve çevreye verdiğimiz zararı düşünerek baktığınızda ise Bienal’de yer alan işleri kavramak da onlar hakkında kolaylaşmak da çok daha kolaylaşıyor.

Yazının devamı için tıklayın

Reklam
TEKNİK ARITMA
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
SAKA ARITIM
Reklam
BIODESULF

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
TEKNİK ARITMATEKNİK ARITMATEKNİK ARITMA
Reklam
MOLECOR
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
VATEK ÇEVRE
Reklam
AQUA PROSES
Reklam
EURASIA WATER EXPO - Avrasya Su Fuarı | 4-5 Kasım 2026 - WOW Istanbul Hotels Conference Center

Advertorial

Tümü: Advertorıal