BIODESULF
HANASU
SAKA ARITIM
WAVIN

IFAT Eurasia

IFAT Eurasia

30 Nisan 2015 | HABERLER
81. Sayı (Nisan 2015)

1. BölümAnkara’da 16-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen IFAT Eurasia Fuarı, daha ilk senesinde Avrasya bölgesinde çevre sektörünün en önemli platformlarından birisi olacağını kanıtladı. 
Su&Çevre Dergisi olarak iki stantla katıldığımız IFAT Eurasia ile ilgili detayların ilk bölümünü bu sayımızda, devamını ise gelecek sayımızda sizlerle paylaşacağız...

Messe München International tarafından 16-18 Nisan tarihleri arasında Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı (Congresium Kongre Merkezi)’nda gerçekleştirilen IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri Fuarı 11 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Fuar, daha ilk senesinde Avrasya pazarındaki çevre sektörünün en önemli iş platformlarından birisi olmayı başardı. 





19 ülkeden 243 katılımcı tarafından temsil edilen 400 firmanın 15 bin 500 metrekarelik sergi alanında çevre teknolojilerindeki en son çözüm ve ürünlerini tanıttığı fuarda, katılımcıların yüzde 62’si Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İsviçre, İtalya, Çin, Yunanistan, Hollanda ve İspanya başta olmak üzere Türkiye dışındaki ülkelerdendi. Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya ve İsviçre’ye ait toplam altı milli pavyon da fuarın uluslararası niteliğini öne çıkardı. Katılımcıların araç ve makinelerini uygulama yöntemleri ile birlikte sergiledikleri açık alan ise işlevini başarıyla yerine getirdi. 
Yunanistan, İran, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Litvanya, Romanya, Rusya Federasyonu ve Tunus delegasyonları da katılımcılar arasındaydı ve bazı delegasyonlarda doğrudan Bakanlar ve Büyükşehir Belediye Başkanları yer aldı. Bunlardan birisi ise Romanya Çevre, Su ve Orman Bakanı Gratiela Leocadia Gavrilesco’ydu. Çeşitli konferanslar ve panelleri içeren IFAT Eurasia’nın etkinlik programı da oldukça yoğundu. 


Fuarı, Eroğlu Açtı
Fuarın açılışını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasında, fuara olan yüksek uluslararası ilgiyi işaret ederek, “IFAT Eurasia Fuarı uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye gösterdiği ilgiyi ortaya koyuyor ve Türkiye’deki çevre sektörünün önemini etkileyici bir biçimde vurguluyor” ifadelerini kullandı. 



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu



Çevrenin, dünyadaki en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayan Eroğlu, çevre koruma, doğal hayat ve ormanların korunması ile iklim değişikliği konularında büyük mücadeleler verdiklerinin altını çizdi ve şunları söyledi: “Çevre ve ormanların korunması konusunda dünyadaki en önemli ülkeler arasında yer alıyoruz. Türkiye’de yaklaşık 50 milyon nüfusun katı ve tıbbi atıkları düzenli olarak toplanıyor ve bertaraf ediliyor. Türkiye bu konuda çok büyük bir mesafe aldı. Hava kirliliğiyle mücadelede de önemli işleryapılıyor ve şu anda kirlilik standartlarını aşan herhangi bir kentimiz bulunmuyor. 1990’dan önce gazeteler promosyon olarak gaz maskesi dağıtırdı. Ama şu anda İstanbul’un, Ankara’nın ve diğer şehirlerimizin havası gerçekten temiz. Hatta otomatik olarak sürekli ölçülüyor ve vatandaşın bilgisine sunuluyor. Umarım çevre konusunda çok daha büyük mesafeler alacağız. Çünkü ilk defa Kyoto’ya taraf olduk. AB’de çevre faslını ilk defa biz açtık. Türkiye bu konuda aşağı yukarı 58 milyar euro’luk bir çevre yatırımı yapacak”. 


Almanya’dan Büyük İlgi 
IFAT Eurasia Fuarı’na Alman firmaların da ilgisi büyük oldu. Almanya’nın 350 önde gelen su ve atıksu sektöründeki firmaları bünyesinde barındıran German Waterpartnership (GWP), fuara bazı üye firmalarıyla birlikte ortak bir stant ile katıldı. Şirketler fuar boyunca tanıtım masalarında, Türkiye’den katılan sektör temsilcileriyle iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. Almanya’dan etkinliğe katılan şirketlerin bir kısmı halihazırda Türkiye’de önemli projelere imza atan kuruluşlardı. GWP ortak standına katılan firmalar ise şunlardı: Bilfinger Water Technologies, CNP-Technology Water and Biosolids GmbH, Festo AG & Co. KG, Gebr. Heyl Vertriebsgesellschaft mbH, GEH Wasserchemie, Haarslev Industries, Hermann Sewerin GmbH, Homa Pumpenfabrik GmbH, Microdyn-Nadir GmbH, UFT Umwelt- und Fluid-Technik GmbH, Sülzle Kopf Anlagenbau GmbH, Sülzle Klein GmbH, Züblin Umwelttechnik GmbH.



GWP, Türk uzmanların sürdürülebilir atıksu alanındaki bilimsel çalışmalarını ödüllendirdi


IFAT Eurasia Fuarı kapsamında düzenlenen bir törenle su ve atıksu konularında çalışan genç Türk uzmanlara GWP tarafından ilk defa bir ödül verildi. Sürdürülebilir atıksu alanındaki sıradışı bilimsel çalışmalara verilen ödüle layık görülen Hale Özgün (Birinci), Uğur Erdem Dokuz (İkinci) ve Seçil Ömeroğlu (Üçüncü)’na, ödülleri GWP Direktörü Christine von Lonski, GWP Türkiye Ülke Forumu Başkanı Hans Joachim Werner ve bazı Alman şirketlerinin yöneticileri tarafından takdim edildi. 


Akıllı Kentleşme
IFAT Eurasia’nın Innovation Exchange forumları kapsamında “Akıllı Kentleşme” Kent Atık ve Su Yönetimi Paneli” de gerçekleştirildi. 16 Nisan günü düzenlenen panelin açılışını Alman Çevre, Doğa Koruma, Bina ve Nükleer Güvenlik Federal Bakanlığı Genel Direktörü Dr. Helge Wendenburg yaptı. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Recep Şahin ve Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği (TAYÇED) Başkanı Muhammet Saraç’ın da konuşma yaptığı panele Alman Atık Yönetimi Derneği (DGAW) Başkanı Thomas Obermeier, Avrupa Su Derneği (EWA) Başkan Yardımcısı Karoly Kovacs, Alman Geridönüşüm  Teknolojileri ve Atık Yönetimi Birliği  (RETech) Üyesi Olaf Müller, German Water Partnership Türkiye Bölüm Başkanı Hans-Joachim Werner katıldı. 





Aquaconsult da IFAT Katılımcıları Arasındaydı
“Atıksu arıtma tesisleri için yüksek verimli difüzörler üreten Aquaconsult (Avusturya) firması da IFAT Eurasia 2015’e katıldı. Aquaconsult İş Geliştirme Müdürü Adrian Ovezea ve Türkiye’deki partner firması Envi-co’nun temsilcisi Engin Öktem, fuara katılım amaçlarının, ürünlerini Türkiye pazarına tanıtmak ve yeni iş imkanları geliştirmek olduğunu belirttiler. Ovezea, organizasyon ve gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını ve Türkiye pazarıyla ilgili beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, “Tüm dünyada sektörel gelişimin itici gücü ‘verimlilik’tir ve Aquaconsult ürünleri de kendi sektöründe bu boşluğu dolduruyor” ifadelerini kullandı. 



Aquaconsult İş Geliştirme Müdürü Adrian Ovezea



KROHNE, IFAT Eurasia’daydı
Fuara, yenilikçi ve güvenilir proses ölçüm teknolojilerinin geliştirilmesi ve üretiminde dünyanın önde gelen firmalarından biri olan KROHNE firması da katıldı. Özellikle su ve atıksu uygulamalarına yönelik ürün ve çözümlerin müşterilerle buluşturulduğu KROHNE standında, sektördeki son teknolojik gelişmeler tüm ziyaretçilerle paylaşıldı. Standında, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen ziyaretçilerini ağırlayan KROHNE’nin ürün ve çözüm önerilerine olan ilgi ise oldukça yoğundu. 


Standart Pompa Ziyaretçilerle Buluştu
Standart Pompa, fuarda çevreye duyarlı ürünleri ile yer aldı. Doğayı vurgulayan standıyla ilgi çeken Standart Pompa’nın ziyaretçileri özellikle drenaj sistemleri, atıksu transferi ve arıtılan suyun transferinde kullanılan pompalar hakkında bilgi aldılar. “Yaşamı Koru/Save Life” düşüncesini merkezine yerleştiren Standart Pompa, çevreye duyarlı üretim ve ürünleriyle ön plana çıkıyor. Firma, fuarda ürün yelpazesinden PC tipi Yatay Proses Pompalar, SNT tipi Uçtan Emişli Pompalar, C tipi Atık Su Dalgıç Pompalar, bina sistemlerinde güvenle kullanılan CDLF tipi Paslanmaz Hidroforlar, SDS tipi Çift Emişli Ayrılabilir Gövdeli Pompalar, SNL tipi EU 547/2012 Enerji Verimliliği Regülasyonuna uygun ürünleri ile yer aldı. 



Wilo Türkiye Altyapı Uygulamaları ve Endüstri Satış Müdürü Ercan Tortumlu, Wilo Türkiye Genel Müdürü ve Wilo SE Yakındoğu Bölge Müdürü Ercüment Yalçın ile Wilo SE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölge Müdürü Thomas Kubbe


Wilo Yine İlklere İmza Attı 
Wilo, IFAT Eurasia Fuarı’nda yepyeni hizmetlerle müşterilerinin karşısına çıktı. Wilo,  pompa sistemleri sektöründe yeni bir dönem başlatarak müşterileri için tamamlayıcı finansal servisler geliştirdi. Bu yeni finansman sistemi ile müşterilere finansal olarak büyük kolaylık sağlanacak. Wilo’nun müşterilerine sunduğu “Önce Dene Sonra Al” adlı yeni hizmet sayesinde  müşterilerin ihtiyaç duydukları ürünleri öncelikle deneme imkânı sunulacak. Müşteriler 6 aya kadar varabilen deneme süresi sonunda memnun kaldığı takdirde ürünü satın alabilecek. Pompa sistemleri sektöründe yeni bir dönem başlatan bu yeni hizmetler, fuarda düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.
16 Nisan 2015 Perşembe günü fuar alanındaki Patara Salonu’nda yapılan toplantı, Wilo SE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölge Müdürü Thomas Kubbe, Wilo Türkiye Genel Müdürü ve Wilo SE Yakındoğu Bölge Müdürü Ercüment Yalçın ile Wilo Türkiye Altyapı Uygulamaları ve Endüstri Satış Müdürü Ercan Tortumlu’nun ev sahipliğinde düzenlendi.
Toplantıda konuşan Wilo Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın, çevre teknolojileri sektörünün nabzını tutan Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı’na katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Wilo’nun kuruluşundan bu yana enerji verimliliği sağlayan çevre dostu ürünler geliştirdiğini vurgulayan Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: “Wilo olarak öncü kimliğimizle sektörümüze pek çok ilki yaşattık. Şimdi yeni finansman sistemimizle müşterilerimize alternatif finansman imkanı sunacağız. Diğer yeni hizmetimiz ‘Önce Dene Sonra Al’ ile de yine ilklere imza atıyoruz. Müşteri memnuniyeti için sadece en iyi ürünü geliştirmek yetmiyor. Aynı zamanda müşterilere en iyi şekilde hizmet sunmak gerekiyor. Wilo olarak Türkiye geneline yayılan servislerimizle, müşteri memnuniyeti odaklı bir strateji ile hizmet veriyoruz. Devreye aldığımız hem yeni finansman sistemimiz hem de ‘Önce Dene Sonra Al’ hizmetimiz ile pompa sistemleri sektöründe ezberleri bozacak yeni bir dönem başlatıyoruz. Bu hizmetlerimizle müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı, müşterilerle olan güven bağımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.”    


Sistem Nasıl İşleyecek?
Wilo Türkiye Altyapı Uygulamaları ve Endüstri Satış Müdürü Ercan Tortumlu ise  “Önce Dene Sonra Al” sisteminin işleyişi ile ilgili bilgiler verdi. Hizmetin tüm altyapı pompaları ve mikserlerde uygulanacağını belirten Ercan Tortumlu sözlerine şöyle devam etti: “Müşterilerimiz ürünlerimizi 3 aydan 6 aya kadar herhangi bir ücret ödemeden kullanabilecek. Deneme süresi bittikten sonra memnun kaldığı takdirde satın alma işlemlerini gerçekleştirecek. Deneme süresi sonunda ürünü iade etme seçeneği de sunuyoruz.”
Basın toplantısında Wilo SE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölge Müdürü Thomas Kubbe de bir konuşma yaparak şunları söyledi: “140 yılı aşkın tecrübesiyle Wilo tüm dünyada pompa sektörünün nabzını tutuyor. Enerji tasarruflu ürünleriyle sektörde ilklere imza atıyor. Türkiye’de lider konumda olan Wilo yeni finansman sistemi ve ‘Önce Dene Sonra Al’ hizmetiyle yine fark yaratacak”. 


YORUMLAR


Messe München Genel Müdürü Stefan Rummel
“Geçtiğimiz üç gün içinde aldığımız bu son derece memnun edici sonuçlardan mutluluk duyuyoruz. IFAT Eurasia Messe München’in Türkiye’de organize ettiği ikinci etkinlik ve fuara olan ilgi bu pazara adım atmanın doğru bir karar olduğunu gösterdi...”


MMI Eurasia Genel Müdürü 
Osman Bayazıt Genç
“Katılımcılarımız ve partnerlerimiz son derece mutlu. IFAT Eurasia şimdiden uluslararası bir marka oldu. Özellikle Avrasya bölgesinden gelen çok sayıda ziyaretçi olmasından mutluluk duyduk...”


NETZSCH GmbH Uluslararası Bölge St. Md. Michael Zabelt ve Pazarlama Sorumlusu Heidi Dorner
“IFAT Eurasia bizim için çok başarılı geçti. Başlangıçta Ankara’da olmasından dolayı şüphelerimiz vardı ama doğru yer olduğunu gördük. Şu ana kadar IFAT Eurasia şirketimiz için kesin bir başarı oldu. Türkiye’deki diğer etkinliklerle kıyaslandığında fuarın çok üst düzey olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz...”


Wilo (Türkiye) Uluslararası Pazarlama Koordinatörü 
Melis Öner
“IFAT Eurasia, Avrasya pazarının buluşma noktasıydı. Fuara sektörümüzle ilgili profesyoneller katıldı. IFAT Eurasia’nın önümüzdeki yıllarda öneminin daha da artacağından şüphemiz yok ve 2017’de tekrar katılmak için sabırsızlanıyoruz...”


EFE Endüstri ve Ticaret A.Ş. 
Satış Müdürü Erkan Yeğencik
“Teşekkürler IFAT Eurasia 2015. Pek çok yeni müşteriye ulaşarak hedefimize tamamen eriştik. IFAT Eurasia 2017’de tekrar buluşacağız...”


IFAT Eurasia Fuarı’na iki stantla katıldık...





Su ve Çevre Dergisi olarak IFAT Eurasia Fuarı’na iki stantla katıldık... Fuayede yer alan standımızda, sektördeki dernekleşme çalışmalarıyla ilgili sektör temsilcilerinin görüşlerini aldık. Standımızı çok sayıda profesyonel ziyaret etti... 


 

R E K L A M

İlginizi çekebilir...

Levent Öztürk, Aqua Proses'in Genel Müdürü Oldu

Su ve atık su arıtma sektöründe faaliyet gösteren Aqua Proses'in Genel Müdürü Levent Öztürk oldu....
9 Mayıs 2025

Marmara Belediyeler Birliği IFAT Eurasia Kapsamında Sürdürülebilirlik Raporlarını Tartışmaya Açıyor

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), bu yıl IFAT Eurasia kapsamında, 15 Mayıs 2025 Çarşamba günü "Adil Geçiş için Sürdürülebilirlik Raporlaması: Ar...
8 Mayıs 2025

İzmir Su Raporu 2024 Yayımlandı: İzmir'in İçme Suyu Gerçeği, Kaynaklar Azalıyor, Tehlike Büyüyor

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından hazırlanan 2024 İzmir Su Raporu yayımlandı. Rapor İzmir'in su kaynaklarının mevcut durumunu...
7 Mayıs 2025

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • Enerji & DoÄŸalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yalıtım Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeÅŸilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü KataloÄŸu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü KataloÄŸu
  • Yalıtım Sektörü KataloÄŸu
  • Su ve Çevre Sektörü KataloÄŸu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.