
Marmara Denizini Müsilaja Karşı Korumanın Yolu Atık Su Arıtımından Geçiyor![]()
2024’ün son çeyreÄŸinde Marmara Denizi’ne kıyısı olan birçok bölgede yeniden müsilaj oluÅŸumları gözlemlendi. Kamu kurumlarının ve uzmanların rapor ve uyarılarının, müsilaj riskine ve çözüm için ortak sorumluluk gereÄŸine dikkat çektiÄŸini ifade eden Kazancı Çevre TekniÄŸi Genel Müdürü Artun Kazancı, “Marmara’yı müsilajdan korumak için ileri arıtma sistemlerine yatırım yapılmalı” dedi. Kazancı Çevre TekniÄŸi, Türkiye’nin global su arıtma markası Rielli ürünleriyle, sanayi tesislerinde atık sularda yüzde 90-95'lere varan geri kazanım, geri dönüÅŸüm ve yeniden kullanım oranları saÄŸlıyor. Kıyılarında Türkiye’nin yüksek nüfuslu yerleÅŸim birimlerini ve büyük sanayi kuruluÅŸlarını barındıran Marmara Denizi’nin, çok uzun zamandır ağır kirlilik yüklerine maruz kaldığını vurgulayan Kazancı Çevre TekniÄŸi Kurucu Genel Müdürü Artun Kazancı, “Kentsel, endüstriyel ve tarımsal kirlilik yükleri etkin bir ÅŸekilde yönetilmeden müsilajın önlenmesi mümkün deÄŸildir. Marmara’yı müsilajdan korumak için yetersiz veya hiç arıtılmamış endüstriyel ve evsel atıksulara karşı, ileri arıtma sistemlerine yatırım yapılmalı” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Arıtma verimliliÄŸinde, özellikle BOİ (Biyokimyasal Oksijen İhtiyacı / organik maddelerin biyokimyasal oksidasyonu sırasında mikroorganizmalar tarafından kullanılan çözünmüÅŸ oksijen miktarı) deÄŸerinin önemine dikkat çeken Kazancı Çevre TekniÄŸi Kurucu Genel Müdürü Artun Kazancı, “Bu deÄŸer müsailaj açısından da kritik önem arz ediyor. GeçtiÄŸimiz günlerde, Avrasya’nın Lider Çevre Teknolojileri Fuarı IFAT Eurasia’da Rielli markamızla sergilediÄŸimiz MBR (membran) ileri arıtma tesisi ürünlerimiz, sanayi tesislerinde yüzde 90’a varan oranlarda atıksu geri kazanımı saÄŸlıyor. Bunun da ötesinde, Rielli MBR ileri arıtma ve su geri kazanım çözümlerimiz, ileri arıtma sonrası suyun BOİ (Biyokimsyasal Oksijjen İhtiyacı) deÄŸerlerinin 5 mg/lt nin altında olmasını saÄŸlar. Bu sayede, müsilaj oluÅŸumlarını besleyici bir durumun kesinlikle önüne geçilmiÅŸ olur” dedi.
İleri Düzey Arıtma ve Mikro Bakteriyel Ürünlerle Marmara Denizi’nde Kirlilik Yüküne Çözüm SaÄŸlanabilir Kazancı Çevre TekniÄŸi Genel Müdürü Artun Kazancı sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Rielli markamız, 30 yılı aÅŸkın köklü geçmiÅŸi ve Türkiye’nin global su arıtma markası kimliÄŸiyle, endüstriyel arıtma cihazları konusunda alanında 6 kıtada ve 80’i aÅŸkın ülkede tercih edilen bir marka konumundadır. Sanayi tesislerinde atık sularda yüzde 90-95'lere varan geri kazanım, geri dönüÅŸüm ve yeniden kullanım oranları saÄŸlayabiliyoruz. Öte yandan, konutlarda, turistik tesislerde, AVM’lerde, hizmet binalarında ve yaÅŸam alanlarında da özellikle lavabolardan ve duÅŸlardan gelen gri suların geri kazanımı ve yeniden kullanımıyla su tüketiminde yüzde 40’a varan oranda azalma elde edebiliyoruz. Bu alandaki yatırımlar 12-16 ay gibi bir zamanda, hatta projeye baÄŸlı olarak bir yıldan kısa sürede kendini karşılama özelliÄŸine sahiptir. Endüstriyel atık suların geri kazanımında, projeye ve su maliyetlerine baÄŸlı olarak, 8 – 9 ay gibi kendini karşılama süreleri ve belirli lokasyonlarda yüzde 50’nin üzerinde tasarruf oranları görmek de kolaylıkla mümkündür. İleri düzey arıtma yatırımları, Marmara Denizi’ne atık deÅŸarjı sorununa kesin ve sürdürülebilir çözümler saÄŸlayacaktır.”
Bakteriyel Çözümlerle Atıksu Arıtımı Kazancı Çevre TekniÄŸi Genel Müdürü Artun Kazancı, Rielli markası ile sunulan ve sanayi tesislerinde yüzde 90’a varan oranlarda atıksu geri kazanımı saÄŸlayan MBR (membran) ileri arıtma tesisi ürünlerini ve bunun yanı sıra, müsilaj oluÅŸumunu da önleyen ileri düzey arıtma, mikro bakteriyel ürünler, biyoremediasyon ve koku nötralizasyonu ürünleri ile bütünsel çözümlerini, 15-17 Mayıs tarihleri arasında Avrasya’nın Lider Çevre Teknolojileri Fuarı IFAT Eurasia’da sergilediklerini de sözlerine ekledi. İlginizi çekebilir... Binalarda Verimli Su Yönetimi İçin Wilo'dan Akıllı Pompa ÇözümleriTüm dünyada enerji verimli pompa sistemleriyle öne çıkan Wilo, büyük binalar için tasarladığı Wilo-Stratos GIGA 2.0 serisiyle ısıtma, soÄŸutma ve iklim... Levent Öztürk, Aqua Proses'in Genel Müdürü OlduSu ve atık su arıtma sektöründe faaliyet gösteren Aqua Proses'in Genel Müdürü Levent Öztürk oldu.... Marmara Belediyeler BirliÄŸi IFAT Eurasia Kapsamında Sürdürülebilirlik Raporlarını Tartışmaya AçıyorMarmara Belediyeler BirliÄŸi (MBB), bu yıl IFAT Eurasia kapsamında, 15 Mayıs 2025 ÇarÅŸamba günü "Adil GeçiÅŸ için Sürdürülebilirlik Raporlaması: Ar... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.