7 Eylül 2023 | HABERLER 182. Sayı (Eylül 2023) | 812 kez okundu |
Dünyada 150, Türkiye’de ise 30 yılı aÅŸkın süredir inovatif teknolojiler geliÅŸtiren ve gelecek nesillere daha yaÅŸanılabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarını sürdüren Wilo, suyun verimli kullanılabilmesi için ürün ve hizmetler geliÅŸtirmeye devam ediyor. Avrupa BirliÄŸi'ne (AB) baÄŸlı Copernicus İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Servisi Temmuz ayının da tüm dünyada en sıcak ay olarak kayda geçtiÄŸini açıkladı. Sıcaklık, en sıcak ayın yaÅŸandığı Temmuz 2019'u 1,5 santigrat derece aÅŸtı. Tüm dünyada iklim krizinin etkileri devam ederken, Wilo Türkiye Genel Müdürü AltuÄŸ Arkaya daha sürdürülebilir gelecek için yaptıkları çalışmalardan ve alınabilecek basit önlemlerden bahsetti.
Kendi kendine yeten ve yenilenebilir bir enerji tedarik ağının temelini oluşturduk
Wilo olarak küresel iklim hedeflerine ulaÅŸma amacıyla geliÅŸtirdikleri iÅŸ birlikleriyle her yıl farklı projelere imza attıklarından bahseden AltuÄŸ Arkaya, “Son dönemlerde ülkemizde ve dünyada yaÅŸanan mevsim normallerinin üstündeki sıcak havalar hayatı olumsuz etkiledi. Biz Wilo olarak, sürdürülebilir ÅŸehirler ve topluluklar için ekolojik ayak izini azaltmak adına akıllı teknolojiler kullanıyoruz. Wilo, sorumlu tüketim ve üretim bilinciyle kaynak açısından verimli çalışarak döngüsel ekonomiyi teÅŸvik eden çözümleri destekliyor. İklim deÄŸiÅŸikliÄŸi, sürdürülebilirlik için büyük bir zorluktur. Wilo ürünlerinin enerji tüketimini optimize ederek yeni teknolojilere ve yüksek verimliliÄŸe sahip pompaları ile daha az enerji harcayarak çalışma süreleri boyunca daha az karbon emisyonu oluÅŸturuyor. Aynı zamanda enerji verimliliÄŸi alanındaki çalışmalarımızla da fark yaratmaya devam ediyoruz. Wilopark’ta faaliyete geçirdiÄŸimiz hidrojen pilot tesisimiz ile iklim sorunu ve sürdürülebilirlik için önemli adımlar atmaya baÅŸladık. Bu tesis sayesinde kendi kendine yeten ve yenilenebilir bir enerji tedarik ağının temelini oluÅŸturduk. Gelecekte yeÅŸil ve mavi hidrojenin yaratılmasına, dağıtılmasına ve kullanılmasına önemli bir katkı saÄŸlayacak kıymetli bir projeye de imza attık. Son olarak yakın zamanda Wilo Grup olarak 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu açıkladık. Wilo Grup olarak 2022 yılı içerisinde 15 bin 745 enerji çözümleri projesine imza attık. Geçen yıl karbon emisyonumuzu bir önceki yıla göre yüzde 17 oranında azalttık. Ayrıca iki tesisimizi daha karbon nötr üretime dönüÅŸtürerek bugün tüm Avrupa fabrikalarımızın karbon nötr olarak faaliyet göstermesini saÄŸladık. Üç tesiste de yeni fotovoltaik sistemlerin kurulumuyla yenilenebilir elektrik üretimine yönelik yatırımlar gerçekleÅŸtirdik. Daha yeÅŸil ve sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz” dedi.
İklim krizi için bireysel önlemler alabiliriz
Küresel iklim krizinin tüm dünyada ve ülkemizde yarattığı olumsuz etkilere istinaden günlük yaÅŸamımızda kolaylıkla uygulayabileceÄŸimiz bireysel önlemlerden bahseden Arkaya, “Herkes hayatının olaÄŸan akışında uygulayabileceÄŸi minik önemler ile iklim krizi karşısında mücadele edebilir ve sürdürülebilir bir dünya için elinden geleni yapabilir. Günlük hayatımızda uygulayabileceÄŸimiz alışkanlıklardan bazıları;
• Mümkün olduÄŸunca bireysel araç kullanımını azaltmak (toplu taşıma, bisiklet, yürüme gibi opsiyonları deÄŸerlendirmek)
• Paketli gıdaları azaltmak, tek kullanımlık plastikler kullanmamak,
• Saç kurutma makinesi, fırın ve ütü gibi elektronik araçları çok sık kullanmamak,
• LED ampul ve enerji dostu elektronik eÅŸyalar kullanmaya dikkat etmek,
• Klima veya ısıtma sistemi sıcaklıklarını +-1 derece daha verimli ayarlamak,
• Su kaynaklarını bilinçli tüketmek,
• Atıkları ayrıştırmak, daha az atık çıkarmak,
• Geri dönüÅŸümlü ürünleri kullanmak,
• Elektronik eÅŸyaları kullanmazken fiÅŸlerini prizden çekerek iklim krizi için bireysel önemlerimizi alabilir ve yakın çevremizde farkındalık yaratabiliriz” dedi.
R E K L A M