
İçme-Kullanma Suyunun Korunmasına Dair Yönetmelik Yayınlandı![]()
İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelikte Değişlik Yapılmasına Dair Yönetmelik resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik hükümlerinin hangi tarih itibariyle uygulanmaya başlayacağı hususu, doğal göller, depolama tesisleri ve hâlihazırda içme-kullanma suyu maksadı dışında işletilen tesislerin içme-kullanma suyu temini maksadıyla kullanılması durumu için ayrı ayrı düzenlendi.
Büyükşehir belediyelerine içme suyu temin edilen yerüstü suyu kaynakları için büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idareleri genel müdürlüklerince hazırlanan ve yürürlüğe giren havza koruma yönetmeliklerinin geçerli olduğu, havza koruma yönetmeliği bulunmayan su ve kanalizasyon idareleri genel müdürlüklerince ise İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik hükümlerinin uygulanacağı hüküm altına alındı.
Büyükşehir belediyeleri haricindeki yerleşimlere içme-kullanma suyu temin edilen yerüstü suyu kaynakları için İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik hükümlerinin uygulanacağı hüküm altına alındı. Aynı yerüstü suyu kaynağından birden fazla idarece içme-kullanma suyu teminin sağlanması durumunda İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik hükümlerinin geçerli olduğu hükmü getirildi.
İçme-Kullanma Suyu Havzası genelinde, hayvancılık faaliyetlerinden kaynaklanabilecek kirliliğin önlenmesine yönelik tedbirler getirildi. İçme-kullanma suyu kaynağından itibaren ilk 2000 metrede iskan dışı alanlarda tarımsal amaçlı yapılaşma dışında yeni yapılaşmaya izin verilmemesi hususu hüküm altına alındı.
Enerji üretim tesisleri ile ilgili maddeler ayrıntılandırılmış; rüzgar enerji santrali, güneş enerji satrali ve hidroelektrik santraline 1000 metreden sonra izin verilebileceği; biyokütle tesisi, biyogaz tesisi, gazlaştırma tesisi ve termik santrallere ise atıksularını havza dışına çıkartmaları şartıyla 5000 metreden sonra izin verilebileceği hüküm altına alındı.
Bu yönetmelik ile Bakanlığımız Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Belediyeler ile işbirliği içerisinde içme suyunun kaynakta korunması sağlanacak. İlginizi çekebilir... Yeşilyaka Koru Projesi, Wilo'nun Akıllı ve Verimli Çözümlerini Tercih Etti150 yılı aşkın global tecrübesiyle, su teknolojilerinde yeniliğin öncüsü Wilo, Yeşilyaka Koru Projesi'nin tercihi oldu.... Wilo, Gaziantep'te Endüstri Sektör Profesyonelleriyle Su Teknolojilerinin Geleceğini PaylaştıWilo'nun sürdürülebilirlik ve verimlilik odağındaki inovatif yaklaşımıyla şekillenen etkinlikte; mühendislik, gıda, tekstil, kimya ve inşaat gibi ... Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin 4. Fazı Açıldıİzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin en önemli çevre yatırımlarından birini tamamlayarak hizmete açtı. Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.