
SUKİ'lerde Yapay Zeka
Büyük Kentlerimizde Su Hizmetleri Yönetimi
Deniz Suyundan İçme Suyu Üretimi
ABB Synrm Motorlar ve Değişken Hızlı Sürücüler
|
Yılın İlk Yarısında 112 Milyon Lira Çevre Cezası Kesildi![]()
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda yılın ilk 6 aylık döneminde Çevre Kanunu'na muhalefet eden işletmelere, 112 milyon 943 bin lira ceza kesildi. Çevre denetimleri kapsamında 81 ilde teftişlerin aralıksız devam ettiği, merkez ve il müdürlüğü ekiplerince beraberindeki 136 denetim aracı ile sanayi tesisleri başta olmak üzere, ülke genelindeki kurum ve kuruluşların 7 gün 24 saat denetlendiği belirtildi. Açıklamada, en çok cezanın atık kirliliği alanında kesildiği, yılın ilk yarısında atık kirliliğine sebep olan ve mevzuata aykırı atık ithal edenlere 345 cezai işlemde, 48 milyon 114 bin lira cezai işlem uygulandığı bilgisi paylaşıldı. Atıktan sonra en çok cezanın Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ile ilgili uygulandığına işaret edilerek, "ÇED süreci başlatılmaksızın faaliyette bulunanlara, ÇED raporu hazırlamayan ve ÇED raporunda belirttiği kuralları yerine getirmeyen işletmelere 28 milyon 904 bin lira ceza kesildi" ifadelerine yer verildi. En çok cezai işlemin uygulandığı 3'üncü alanın ise su kirliliği olduğu belirtilerek, su kirliliğine sebep olan işletmelere 146 cezai işlem ile 13 milyon 802 bin lira para cezası kesildiği aktarıldı.
Çevre Cezaları Geçen Yıla Oranla Neredeyse 2 Kat Arttı Açıklamada, Bakanlığın hava kirliliğine sebep olan işletmelere de tolerans tanımadığı belirtilerek, havayı kirleten işletmelere 129 cezai işlem uygulandığı, 8 milyon 816 bin lira para cezası kesildiği ifade edildi. İlginizi çekebilir... Su ve Atık Su İstatistikleri YayımlandıTürkiye İstatistik Kurumu, su ve atık su istatistikleri kapsamında Türkiye'deki; 50 ve üzeri çalışanı olan imalat sanayi işyerlerinden, kurulu güc... Uluslararası Gıda Ticareti, Dünya Su Kaynaklarını Daha Zengin Ülkelere YönlendiriyorBM Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, küresel tarım ticaretinin yüksek gelirli nüfuslar için su kıtlığını azaltırken, yoksullar için suyu dah... Atık Su Sorun Alanları ve Gelişim Önerileri: 1. Bölüm Ege Bölgesi - İzmir- Muğla - AydınAtık Su Sorun Alanları ve Gelişim Önerileri Raporu: Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yer alan kıyı şehirlerimizin atık su yönetimindeki mevcut dur... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.