BIODESULF
HANASU
SAKA ARITIM

"En Büyük Sorun Yanlış Ekipman Seçimi"

"En Büyük Sorun Yanlış Ekipman Seçimi"

12 Aralık 2018 | SÖYLEŞİ
125. Sayı (Aralık 2019)
2.009 kez okundu

İçme suyu, atıksu, endüstriyel su ve proses suları konusunda geniş ürün yelpazesine sahip olan Lovibond firmasının Türkiye distribütörü RANK Teknoloji'nin Genel Müdürü Günay Yıldırım dergimizin sorularını yanıtladı. Sektörde karşılaştıkları sorunları değerlendiren Yıldırım; en önemli sorunun, kullanıcıların temel ihtiyaçlarını karşılayacak doğru ekipman seçiminden çok, kendileri için ucuz ve ekonomik çözüm arayışı ile yaptıkları yanlış ekipman seçimi olduğunu vurguladı.

SU VE ÇEVRE: Öncelikle RANK Teknoloji ve temsilcisi olduğunuz Lovibond hakkında bilgi alabilir miyiz?

GÜNAY YILDIRIM: RANK Teknoloji, satış ve satış sonrası hizmetleri konusunda 25 yılın üzerinde tecrübeye sahip olan ekipten oluşuyor. Konusunda uzmanlaşmış çalışanlarımızın başarısının altında, düzenli olarak yapılan şirket içi eğitim, sağlam bir ekip çalışması ve %100 müşteri memnuniyeti esaslarından hiç ödün vermemek yatıyor. Kendimizi çağın gereklilikleri konusunda sürekli eğitip teknolojimizi güncelleyerek, hedeflediğimiz yolda çözüm ortaklarımız ile birlikte büyümeye devam ediyoruz. Türkiye’nin her bölgesine yaygın kanal ağı ile hizmet vermekte olan kuruluşumuz aynı zamanda komşu ülkeler ve ortadoğu ülkelerinde de faaliyet gösteriyor. Su ve renk analiz sistemleri konusunda mevcut kullanıcılarına hizmet vermenin yanı sıra yeni kullanıcı yelpazesini attırarak, marka bilinilirliği ve güvenilirliğini sürekli üst seviyelere taşıyor. Türkiye distribütörlüğünü yaptığımız Lovibond markasının başlangıcı 1885 yılına dayanıyor. 2015 yılında çevre teknolojileri sektörünü bir araya getiren ACHEMA 2015 Frankfurt Fuarı’nda, 130’uncu yılını büyük bir coşku ile kutladığımız Lovibond, dönemin ihtiyaçlarını iyi analiz edip pazarda gerekli olan icat niteliğindeki ürünleri tasarlayarak başladı. Üretimi olan her yeni ürün dünya pazarında referans standardı haline geldi. Ar-Ge çalışmalarına verdiği büyük önem sonucu hızla büyüyerek dünyanın 160 ülkesinde marka bilinilirliği olan devler arasında yerini aldı.

SU VE ÇEVRE: İçme ve kullanım suyu, atıksu, endüstriyel sular ve proses sularına yönelik faaliyetleriniz bulunuyor. Bu alanla ilgili sunmuş olduğunuz; ürünler, teknolojik çalışmalar ve Ar- Ge faaliyetlerinizle ilgili bilgi verebilir misiniz?

GÜNAY YILDIRIM: Bildiğiniz gibi su, doğa ve canlıların hayatında büyük önem taşıyor. Su olmadan bir yaşam düşünülemeyeceği gibi dünya nüfusu arttıkça doğal su kaynaklarımız da hızla tüketiliyor ve endüstriyel hayatın teknolojiyle birlikte hızla büyümesi sonucu su kirliliği de aynı oranda artıyor. Bu nedenle musluğumuzdan akan her damla suyun önemi doğal yaşamın aynı kalitede devam edebilmesi için çok büyük önem taşıyor. Rank Lovibond Türkiye olarak içme suyu, atıksu, endüstriyel su ve proses suları konusunda geniş ürün yelpazesine sahip olan markamız, Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, belediyeler, askeri birlikler ve endüstriyel üretim tesisleri ile yaptığı iş birliğinde, su analiz ekipmanları ve yedek test reaktifi tedariki sağladığı
çok sayıda kullanıcı portföyüne sahip. Lovibond, kendi Ar-Ge tesislerinde yaptığı büyük yatırımlar ile, doğamızın ve insani hayat kaynaklarımız arasında yer alan suyun sürekli izlenebilirliğini sağlamak üzere, yeni teknolojilere sahip üstün özelliklerde ürünler üretiyor. Lovibond markasının sunduğu teknolojik ürünlerin sağladığı faydalar ve kullanıcıların memnuniyeti ile suyun bulunduğu her alanda olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Lovibond, su analiz sistemlerini kapsayan; içme suyu, atıksu, endüstriyel su, havuz suyu, yüzey ve yer altı sularından kazan ve soğutma sularına kadar farklı tip suların hassas analizi için yenilikçi ürünler sunarken, endüstriyel sektörde tüm üretim planlamalarında uluslararası renk skalalarını birleştiren geniş bir renk analiz portföyüne sahip. Dünya pazarında olduğu gibi Türkiye pazarında da öncü olan markamız su ve renk analiz grubu olarak iki farklı grupta üretim yapıyor. Su grubumuzda, 150 parametrenin  üzerinde ölçüm yapabilen fotometre ve spektrofotometre cihazları, 400 farklı test diskleri ile görsel komparatör modelleri, el tipi metreler (pH, İletkenlik, Oksijen vb.), taşınabilir laboratuvar cihazlarını kapsıyor. Lovibond renk grubumuzda ise bitkisel yağ, madeni yağ, petrokimya ürünleri, ilaç ve kozmetik sektörü, bal, şurup ve tekstil ürünlerini için alan görsel ve otomatik renk ölçüm cihazları bulunuyor. Renk ölçümünde transmisyon ve yansıma için spektrofotometre modelleri, kolorimetreler ve renk komparatör modelleri ile ISO17025 sertifikalı referans malzemeleri ve ASTM, DIN, AOCS ve
ISO gibi standartlara uygunluk gösteren test yöntemleri ile kullanıcılarımızın ürün kalitesini artırmasına destek oluyoruz.

SU VE ÇEVRE: Türkiye’de atıksu ve içme suyu arıtma teknolojileriyle ilgili çalışmaları ve sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz? Küresel çapta bu teknolojilerin öneminin her geçen gün arttığını düşürsek, ülke olarak bu alanla ilgili ne seviyedeyiz?

GÜNAY YILDIRIM: Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada sağlıklı ve temiz içme suyunun eksikliği ile çevresel su kirliliğinin artması büyüyen küresel bir endişe. Su ve atıksu arıtma prosesleri, dünya çapında teşvik edilen en önemli çevre koruma süreçlerinden biridir. Artan nüfus, artan kaliteli su talebi, gelişen teknoloji, büyüyen fabrikalar, doğal su kaynaklarının azalması, atıksuların geri kazanımını ve tekrar kullanılma potansiyelini arttırdı. Türkiye’de atıksu ve içme suyu arıtma konusunda gerek kamu kuruluşlarının gerekse özel sektörde hizmet veren kuruluşların daha bilinçli hale geldikleri, ilerleyen yıllarda ise şu an olan eksikliklerin de giderileceği kanaatindeyiz. Bizler de bu süreçte, ilgili kamu kuruluşları ve kullanıcıların çözüm ortağı olarak, değişen çevre koşullarının nüfus ve yaşam standartları ile uyumlu olmasını sağlamak ve insanların daha temiz bir çevrede yaşamalarına katkıda bulunmasını sağlamak  amacıyla her zaman kendimizi geliştirmekteyiz.

SU VE ÇEVRE: Ürün ve hizmetlerinizi rakiplerinize göre ön plana çıkaran özellikler nelerdir?

GÜNAY YILDIRIM: Önce insan ilkesi ile başladığımız yolculukta amacımız, daha bilinçli ve çevreye duyarlı kullanıcılar oluşturmak. Sektörel olarak sunduğumuz geniş ekipmanlarımız ve tüm aşamalarda müşterilerimize verdiğimiz tam destekle her zaman tercih edilen bir marka olmayı başardık. Bildiğiniz gibi her sektör farklı uzmanlıklar gerektiriyor. RANK Teknoloji olarak kullanıcıların mevcut durumlarını analiz edip farkında olmadıkları veya gelişen ihtiyaçlarını belirleyerek kendilerine uzun vadeli çözüm önerileri sunmaya çalışmaktayız. Bu çalışma disiplinimiz ile mevcut kullanıcı ortamını daha iyi gözlemleyip, daha hızlı çözümler sunmak herkes için iyi bir kazanç sağlıyor. Sektörde her zaman tercih edilen bir firmayız aynı zamanda markayız. Hepimiz bir şekilde son kullanıcıyız, bu nedenle her son kullanıcı gibi tabii ki iyi kalitede bir ürünü, iyi fiyata almak isteriz. Satın aldığımız ürüne kesintisiz desteğin sağlanabilmesini, aynı zamanda karşımızda doğru çözümü sunabilecek bir muhatabımızın olmasını bekleriz. İşte burada kullanıcılarımızdan aldığımız geri bildirimlerle diğer markalara göre farkımızı daha net görebiliyoruz. Bu farklılık yukarıda bahsettiğimiz son kullanıcı psikolojisine cevap verebilmekle birlikte, hızlı ekipman teslimatı yapabilecek büyüklükte bir stok bulundurmak ve satış sonrası destek hizmeti sağlayabilmektir. Kullanıcılarımızın acil ihtiyaç duyacağı tüm ekipman, yedek sarf malzemesi ve teknik desteği anında çözüm sağlayarak olası hataları önlemek ve prosesin devamlılığını sağlamak bizi her zaman bir adım daha öne taşıyor.

SU VE ÇEVRE: Sektörünüzle ilgi görmüş olduğunuz sorunlar ve çözüm önerileriniz nelerdir? Bu alanda yapılan yasal düzenlemeler yeterli seviyede mi?

GÜNAY YILDIRIM: Türkiye artan sanayi ve nüfusa göre su sıkıntı sınırına girmiş bir ülkedir. Dolayısıyla gelişen ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de suyun kalitesinin arttırılmasında su kalitesine yönelik yatırım ve Ar-Ge çalışmalarına daha fazla ağırlık verilmesi gerekiyor. Giderek büyüyen ve gelişen dünyaya eşlik etmek ve aynı zamanda su kaynakları ve su kalitesi konusunda daha bilinçli hale gelip, gelecekte oluşabilecek su sorunlarının önüne geçmek amacıyla ülke olarak çalışmalarımızın artırılması gerekiyor. Su kalitesi söz konusu olduğunda devlet kurumlarından ülkemizdeki her bir kişiye görev düşüyor. Hazırlanan yönetmeliklere uyulması ve gerekli kurumlar tarafından bu yönetmeliklerin denetlenmesi düzenli hale gelirse, yeterli seviyeye bir adım daha atılacak. Yapılan bu çalışmalarda bizim görevimiz ise kullanıcılara ihtiyaçları olan bilgiyi ve desteği sağlayarak bilinçlendirmek olduğunu söyleyebiliriz.
Aslında sektörde karşılaştığımız en önemli sorun; kullanıcıların çoğunun temel ihtiyaçlarını karşılayacak doğru ekipman seçiminden daha çok, kendileri için ucuz ve ekonomik çözüm arayışı ile yaptıkları yanlış ekipman seçiminden kaynaklanıyor. Bu nedenle sektörde yer alan bizim gibi firmaların öncelikle kullanıcıya sadece ürün satışı yapmaktan ziyade, kullanıcının gerçek ihtiyacını karşılayacak doğru ürünü belirleyerek, uzun vadede kullanıcıya fayda sağlayacak en doğru seçenekleri sunmaları gerekiyor. RANK Teknoloji olarak bu prensipte ve disiplinde çalıştığımız için bize başvuran birçok kullanıcı adayına ihtiyacı olmayan bir ürün satışı yapmak yerine satın almak istediği ürünü neden ve ne amaçla kullanacağı konusunda kapsamlı bir analiz sonucunda doğru ekipmanı öneriyor ve sonrasında kesintisiz destek veriyoruz. Aynı prensibin tüm sektörde itici güç olarak gelişmesini ümit ediyoruz.

SU VE ÇEVRE: Türkiye dışında da faaliyetleriniz bulunduğu ülkeler mevcut mu? Bu konuya ilişkin yeni hedefleriniz bulunuyor mu?

GÜNAY YILDIRIM: Türkiye’de geniş müşteri portföyüne ve iyi referanslara sahip olduğumuz gibi KKTC, komşu ve ortadoğu ülkelerini kapsayan (Azerbeycan, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak, İran, Suriye, Ürdün) gibi çok sayıda ülkede yürüttüğümüz çalışmalarımız bulunuyor. Türkiye’de olduğu gibi her geçen yıl iş birliği yaptığımızdiğer ülkelerdeki kullanıcı sayımız ve gerçekleştirdiğimiz projelerimiz artarak devam ediyor.

SU VE ÇEVRE: Döviz kurlarında yaşanan artışların firmanıza etkisi ne şekilde oldu?

GÜNAY YILDIRIM: Maalesef bu konu sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik bir süreçtir. Bu süreç ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyadan ötürü hem siyasi hem de ekonomik olarak büyük dalgalanmalar yaşanmasına sebebiyet verdi. Özellikle zorlu bir süreç olan bu dönemde yatırımların devam ederek, hedeflenen büyümenin sürmesi
gerektiğine inanıyoruz. Ancak döviz kurlarında yaşanan istikrarsız hareketlilikten dolayı yatırımı planlanan birçok projenin askıya alınması, ötelenmesi veya iptal edilmesi genel sektörü kötü yönde etkiledi. Buna rağmen krizlerle yaşamayı öğrendiğimiz ülkemizde çalışmalarımızı kesintisiz ve hedeflerimizi değiştirmeden devam ettiriyoruz.

SU VE ÇEVRE: İnovatif açıdan ön plana çıkan ürünleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

GÜNAY YILDIRIM: Lovibond özellikle 2000’li yıllardan sonra merkez Almanya olmak üzere aynı zamanda farklı ülkelerde gerçekleştirdiği yatırımlar ve Ar-Ge faaliyetlerine büyük hız vermiştir. Yapılan yatırımlar ve Ar-Ge faaliyetleri sonucu geliştirilen üstün özelliklerdeki ürün sayımız hızla artarak pazar payımızı yükselti. Ürün portföyümüzde, pazarda yoğun olarak kullanılan binlerce modelimiz bulunuyor. Bu ürünlere her geçen gün yeni özellikler taşıyan aynı zamanda mevcut özellikleri güncelleyerek geliştirilebilen birçok model eklenmeye devam ediyor. İnovatif çözümlerimiz arasında yer alan ve geniş bir sektöre hitap eden yeni modellerimizden olan PTV1000/PTV2000 ve XD7000/ XD7500 serilerimiz tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de pazara tanıtıldı. Yeni ürünlerimizde birinci sınıf teknoloji kullanılarak gerek laboratuvar gerekse saha kullanımı için ergonomik tasarıma sahip ve gün geçtikçe yeni bir özelliklere sahip olan MD serileri bulunuyor. İçme suyu proseslerinde online kontrol sağlayan PTV1000/2000 bulanıklık ölçer, renk grubumuzda kullanıcı dostu ve bitkisel yağ sektörünün 1 numaralı standart skalası haline gelmiş Lovibond RYBN skalasının üreticisi olan markamız da yine farklı sektörlerin ürettiği ürün renk renklerini ölçmek için tasarlanmış PFXi serisi spektrofotometre modelleri ve elektronik olarak renk karşılaştırma ölçümü yapan E-Comparator serisine ait modelleri içeren çok sayıda yenilikçi ürünlerimiz bulunuyor.

SU VE ÇEVRE: Son olarak eklemek istedikleriniz?

GÜNAY YILDIRIM: Rank Teknoloji olarak 130 yılı aşan Lovibond tecrübesinin bize vermiş olduğu güven ile sektörde yola çıktığımız ilkelerimizden hiç bir zaman vazgeçemeden kendimizi sürekli yeniliklere açık tutarak ve geliştirerek büyümenin gururunu yaşıyoruz. Büyümekte olan ülkemizde su ve renk analiz sistemleri konusunda yapılan her yatırımın içinde marka olarak yer almak bize büyük heyecan veriyor. Sektörde bulunan tüm meslektaşlarımıza, çözüm ortaklarımıza ve sizler gibi sektörün iletişimini artıran değerli yayın kuruluşlarına teşekkür ederiz.




 

İlginizi çekebilir...

ETA Ekipman Genel Müdürü İbrahim Yazıcı: "Yarının Beklentilerini Karşılayacak Teknolojiler için çalışıyoruz"

Dergimizin sorularını yanıtlayan ETA Ekipman Genel Müdürü İbrahim Yazıcı, firma olarak yalnızca bugünün ihtiyaçlarına değil, yarının beklentilerine de...
8 Mayıs 2025

AKATED Yönetim Kurulu Başkanı Yasın Torun: "Avrasya Su Fuarı: Suyun Geleceği için Teknoloji ve Bilgi Buluşması"

Altyapı ve kazısız teknolojiler derneği (AKATED) Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Torun, 5-6 kasım 2025 tarihlerinde düzenlenecek Avrasya Su Fuarı'nın...
10 Nisan 2025

Su ve Atık Suya Yaklaşımda Ökotek ile Yeni Perspektifler

Ökotek Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Aybige Barlas, döngüsellik ve değer artırımının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, upcycling kavram...
7 Mart 2025

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • Enerji & Doğalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yalıtım Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeşilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü Kataloğu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü Kataloğu
  • Yalıtım Sektörü Kataloğu
  • Su ve Çevre Sektörü Kataloğu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.