İçeriğe geç
Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Su Sorunları, "Su Yaşamdır" Panel ve Forumu'nda Tartışıldı

105. Sayı (Nisan 2017)

Dünyanın en eski sivil toplum kuruluşlarından Rotary, Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde, Ayakizi ve Sürdürülebilirlik Derneği moderatörlüğünde “Su Yaşamdır” konulu bir panel ve forum düzenledi. 30 Mart 2017 tarihinde İstanbul Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Çekmeköy Rotary Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe, Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, Su Hakları Savunucusu Dr. Akgün İlhan, Magma Dergisi Yazar ve Fotoğrafçısı, Yönetmen Mert Gökalp panelist olarak katıldı. Forumu Ayakizi ve Sürdürülebilirlik Derneği Başkanı Dr. Yaşar Atacık yönetti.
Panel-Forumu yöneten Dr. Yaşar Atacık, yaptığı kısa açıklamaların sonrasında ilk sözü Dursun Yıldız’a verdi. Dursun Yıldız; artan su ve enerji ilişkisi, iklim değişimi ve suyun stratejik önemindeki artışa dikkat çekti.
Daha sonra Magma Dergisi Yazar ve Fotoğrafçısı, Yönetmen Mert Gökalp etkinlik  için hazırladığı Sakarya nehrinin kaynağından denize döküldüğü yere kadar su kalitesindeki bozulmaya dikkat çeken çok etkileyici bir kısa belgeseli sundu.
Sakarya nehrinin kaynakta pırıl pırıl olduğunu gördüklerini belirten Gökalp, ancak daha sonra nehrin artan kirlilik yükü karşısında hayrete düştüklerini söyledi.
Su Hakları Savunucusu Dr. Akgün İlhan ise sunumunda “gri su” ve “siyah su” kavramlarını açıklayarak bunların tekrar kullanılmasının önemini anlattı ve bunun  için yapılması gerekenlerden söz etti. “Yağmur Hasadı” yapılarak bu suyun park ve bahçelerde kullanılabileceğini belirten İlhan, bu konuda bazı belediyelerde uygulamalar olduğunu ancak ülke geneline hala yaygınlaşmadığını ifade etti.

Paylaş

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
TEKNİK ARITMATEKNİK ARITMATEKNİK ARITMA
Reklam
MOLECOR
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
VATEK ÇEVRE
Reklam
AQUA PROSES
Reklam
EURASIA WATER EXPO - Avrasya Su Fuarı | 4-5 Kasım 2026 - WOW Istanbul Hotels Conference Center

Advertorial

Tümü: Advertorıal