İçeriğe geç

Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Reklam
HAUS
B2B Medya - Dergi | Web | Mobil
Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

3. İstanbul Uluslararası Su Forumu

71. Sayı (Haziran 2014)

3. İstanbul Uluslararası Su Forumu
27-29 Mayıs tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. İstanbul Uluslararası Su Forumu (İUSF), dünya çapında bilim insanları ile üst düzey yabancı devlet adamlarını ağırladı.
Üç yılda bir ve Dünya Su Forumu organizasyonlarından bir yıl önce toplanan İUSF yaklaşık 2 bin 500 yabancı ve yerli devlet ve bilim insanının katılımıyla tamamlandı. Forum’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Srilanka Su Temini ile Drenaj Bakanı Dinesh Gunawardena, Dünya Su Konseyi Başkanı Benedito Braga, 7. Dünya Su Forumu Başkanı Jung Moo Lee ile diğer ülke temsilcileri hazır bulundular. Ana temalarını “Su Güvenliği”, “Suyun Hukuki Yönleri” başlıklarının oluşturduğu Forum’da çok sayıda panel ve yan etkinlik düzenlendi.
Küresel Su Güvenliği Konularına Cevaplar Arandı
3. İstanbul Uluslararası Su Forumu’nda Birleşmiş Milletler bin yıl kalkınma hedeflerinden sürdürülebilir kalkınma hedeflerine geçiş sürecinde küresel su güvenliği konularına cevaplar arandı. Ayrıca düzenlenen forumda iklim değişikliği, su-gıda-enerji-ekoloji bağlantısı, su yönetişimi, bütünleşik hava yönetimi konuları tartışıldı. 
Bunun yanı sıra su ve hıfzıssıhha hakkı ulusal su kanunları, sınırı aşan sularda işbirliği ve su kaynaklarının korunmasının hukuki yönleri ele alındı. 
Dinleyiciler Tartışmaya Dahil Edildi
Oturumlar bir moderatör ve önde gelen uluslararası su uzmanlarının katılımıyla 105 dakikalık paneller halinde düzenlendi. Oturum sonlarında soru cevap bölümlerinde dinleyicilerin de tartışmaya katılması sağlandı. Forumda tematik oturumların yanı sıra ulusal ve uluslararası kurum ve organizasyonlar tarafından bir dizi yan etkinlik organize edildi. Forum’da ayrıca çeşitli su kuruluşları ve firmaların suyla ilgili faaliyet, hizmet ve ürünlerini sergileyebildikleri stant ve sergiler de yer aldı.

Forum’daki tek yayın grubu B2B Medya’ydı
Forum, Düzenlenen Teknik Gezi ile Tamamlandı
Forum, İSKİ’ye bağlı 1 milyon 600 bin nüfusa hizmet veren Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile 5 milyon kişiye içmesuyu sağlayan İkitelli İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne gerçekleştirilen teknik gezi ile tamamlandı.
7. Dünya Su Forumu’na Önemli Çıktılar Sağlanacak
Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) tarafından düzenlenen 3. İUSF’nin, 2015’te Kore’de yapılacak 7. Dünya Su Forumu’na önemli çıktılar kazandırması hedefleniyordu.
Reklam
TEKNİK ARITMA
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
BIODESULF
Reklam
SAKA ARITIM

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
TEKNİK ARITMATEKNİK ARITMATEKNİK ARITMA
Reklam
MOLECOR
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
VATEK ÇEVRE
Reklam
AQUA PROSES
Reklam
EURASIA WATER EXPO - Avrasya Su Fuarı | 4-5 Kasım 2026 - WOW Istanbul Hotels Conference Center

Advertorial

Tümü: Advertorıal