İçeriğe geç

Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Reklam
HAUS
B2B Medya - Dergi | Web | Mobil
Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Atıksular Atık Olmaktan Çıkıyor

67. Sayı (Şubat 2014)

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, özellikle su kıtlığının yaşandığı kurak yaz mevsimlerinde atıksuları tekrar kullanmak için çalışma başlattı. Atıksuların atık olmaktan çıkacağı proje ile arıtılan sular zirai sulamada kullanılacak. Bu kapsamda ilk proje ise Afyonkarahisar’da hazırlanıyor.
Hollanda ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çalışmalarıyla projelendirilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Arıtılmış Evsel Atıksuların Tarımda Kullanımı” projesi Afyonkarahisar’da gerçekleştiriliyor.
Proje, Hollanda tarafından sağlanan 750 bin euro hibe ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Birliği tarafından işletilen atıksu arıtma tesisi atıksuları, tarımsal sulamada yeniden kullanılmak üzere temizlenecek. Yeni teknolojilerin uygulanacağı ve Türkiye’de bir ilk olan proje ile su kaynakları üzerindeki önemli bir baskı ortadan kaldırılacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, atıksuların geri kazanımıyla, kısıtlı olan su kaynaklarının ekolojik, estetik ve ekonomik açılardan korunmasının temin edileceğini söyledi. Atıksuların arıtılması ve tarımsal sulamada kullanılması durumunda köylülerin tarımsal faaliyetlerinin çeşitleneceğini belirten Eroğlu, “Proje dahilinde arıtılmış atıksuların yeniden kullanımı sonucu suyun bir katma değer olarak ele alınması sağlanacak. Sağlanan ekonomik katkı sonucu ülkemizde gerçekleştirilen arıtma teknolojilerine dair yatırımların çeşitlenerek, bu yatırımlarda suyun yeniden kullanımına dair seçeneklerin de göz önüne alınması teşvik edilecek” dedi.
Reklam
TEKNİK ARITMA
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
BIODESULF
Reklam
SAKA ARITIM

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
TEKNİK ARITMATEKNİK ARITMATEKNİK ARITMA
Reklam
MOLECOR
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
VATEK ÇEVRE
Reklam
AQUA PROSES
Reklam
EURASIA WATER EXPO - Avrasya Su Fuarı | 4-5 Kasım 2026 - WOW Istanbul Hotels Conference Center

Advertorial

Tümü: Advertorıal