İçeriğe geç

Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Reklam
HAUS
B2B Medya - Dergi | Web | Mobil
Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

KSB'den Sıvılaştırılmış Gaz Transferi için Yeni Kapatma Kelebek Vanaları

56. Sayı (Mart 2013)

KSB'den Sıvılaştırılmış Gaz Transferi için Yeni Kapatma Kelebek Vanaları
Sıvılaştırılmış gazlara yönelik kelebek vana serisini genişleten KSB, yeni TRIODIS vana serilerini piyasaya sundu. Bakım gerektirmeyen üçlü ofset diskli kelebek vanalar, -250 ile +250 derece arası sıcaklıklardaki akışkanlarda ve 100 bar’a ulaşan basınçlarda kullanılabilecek şekilde dizayn edilmiş. Özel tasarımları sayesinde kapama torku çift ofset diskli vana tiplerinden daha düşük ve bu sayede daha küçük aktüatör kullanımına da son derece uygun. Üçlü ofset tasarımı ve konik sızdırmazlık yüzeyleri ile bu vanalar çok yüksek basınç farklarında bile çok sıkı bir kapatmayı garanti ediyor. Sızdırmazlık, dünya genelinde tüm kroyojenik uygulamalarda mükemmel performans özelliği olan ve HELICOFLEX olarak bilinen oturma yüzey halkası ile sağlanıyor.
Vanalar iki yöne de kapatma sağlıyor
Kelebek vanalar, yatak dizaynlarından dolayı kapalı pozisyon için herhangi bir çeyrek dönüş sınırlayıcısına ihtiyaç duymuyor. Bu sayede vana yatağının, vananın aktüatörü sayesinde yanlış yöne dönmesi engelleniyor. Tek parça dizayn edilen vana mili çok iyi bir şekilde kayar yataklarla desteklenmiş. Sayısız açma kapatmadan sonra dahi sızdırmaz kapatma sağlıyor. Ekstra patlamaya karşı tertibatı sayesinde acil durumlarda mil gövdeden dışarıya doğru çıkıyor.
TRIODIS kelebek vanaları 200 ile 1200 mm arasındaki çaplarda temin edilebiliyor. Paslanmaz çelik gövdeli vanalar flanşlı veya kaynak boyunlu olarak üretilebiliyorlar. Bu seriler özel kaynak boyun bağlantı versiyonuna sahip. Kaynak boyunları sayesinde vananın boruya kaynaklanmasına olanak sağlanıyor. Bakım durumlarında vana trimleri vana gövdesinden çekip çıkarılabilir olduğu için vananın tamamen sistemden sökülmesine ihtiyaç duyulmuyor. Bu imkan, yerin sınırlı olduğu durumlarda büyük avantaj sağlıyor.
Yeni serilerde yangın esnasında dahi tam sızdırmaz bir kapatma sağlanmış. API (American Petroleum Institute) ve BS (British Standard)’nin yangın güvenliği testlerinden başarılı bir şekilde onay almış. Bu testler, KSB’nin Fransa Gradignan’da bulunan araştırma merkezinde, sırf bu amaçla kurulan KSB deney standlarında gerçekleştiriliyor.
Aktüatör bağlantısı ve mil uçları; el kumandası, hidrolik, pnömatik ve elektrik aktüatörlü kullanımlara uygun. Dünya üzerindeki gaz tankerlerinin yüzde 60’ı, depolama ve işletmeler şu anda KSB AMRI vanaları ile donatılmış.
Bilgi için: www.ksb.com
Reklam
TEKNİK ARITMA
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
SAKA ARITIM
Reklam
BIODESULF

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
TEKNİK ARITMATEKNİK ARITMATEKNİK ARITMA
Reklam
MOLECOR
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
VATEK ÇEVRE
Reklam
AQUA PROSES
Reklam
EURASIA WATER EXPO - Avrasya Su Fuarı | 4-5 Kasım 2026 - WOW Istanbul Hotels Conference Center

Advertorial

Tümü: Advertorıal