İçeriğe geç

Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Reklam
HAUS
B2B Medya - Dergi | Web | Mobil
Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Her valf ve sürgü için uygun mekanizmalar Proses Otomasyonuna Yönelik Döner ve Lineer Tahrik Sistemleri

56. Sayı (Mart 2013)

Her valf ve sürgü için uygun mekanizmalar Proses Otomasyonuna Yönelik Döner ve Lineer Tahrik Sistemleri

Festo San. ve Tic. A.Ş. Açma, kapatma, regülasyon ve kesme fonksiyonları: Proses endüstrisinde karmaşık yollar izleyebilen malzeme ve akışkan nakli ve dağıtımında sadece akıllı bir kontrol mekanizması değil, aynı zamanda güvenilir tahrik sistemlerine de ihtiyaç vardır. Festo bu alanda geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Özellikle proses otomasyonu için geliştirilmiş olan pnömatik tahrik çözümleriyle boya üretim tesislerindeki küresel valflerden atık su arıtma tesislerindeki kesme sürgülerine varana kadar birbirinden farklı armatürlerin yüksek hassasiyetli regülasyonu Festo ile mümkün.

Boya ve vernik tesislerindeki üretim hatlarında nihai ürünü oluşturan birbirinden farklı maddelerin miktarı pnömatik döner tahrik sistemleri vasıtasıyla yüksek hassasiyetle karıştırma ve miksaj tertibatlarına aktarılabilir. Burada tahrik sistemleri boru tesisatının proses valfleri üzerinde yer alır ve bu valflerin konumunu belirler.
Böylece malzemelerin her birinin belirlenmiş miktarlarda ve tayin edilmiş zamanlarda karıştırma ve miksaj tanklarına ulaşması temin edilir. Bu uygulamalarda tahrik sistemleri kontrol kabini montajına hazır valf adalı çözümler yardımıyla kontrol edilir.
İki yönlü döner tahrik sistemi
Festo, bu ve benzer uygulamalar için özel bir döner tahrik sistemi serisi geliştirmiştir. DFPB tip tahrik sistemleri her şeyden önce çok geniş kapsamlı, üniversal uygulamalara uygunluklarıyla ve birçok kalite özelliğiyle dikkat çekmektedir. Festo mühendisleri bu ürün serisini iki yönden, birbiriyle özdeş ISO 5211 arabirimleriyle donattılar. Bu sayede tahrik sistemi hem sağa hem de sola doğru kapatabilecek şekilde kurulabilmekte, bu sayede yedek tahrik sistemi stoku yarıya indirilebilmekte, tahrik sistemi modifikasyonlarında hatalar minimum seviyeye çekilmektedir. Çünkü tahrik sisteminin kapatma yönü uygulamaya uygun olmadığı taktirde, tahriki gerekli istikamete döndürmek yeterli olmaktadır. Basınç dengeleme kanalları sayesinde üniversal kullanım yönünde bir diğer adım daha atılmıştır; bu kanallar da sistem gövdesinin her iki tarafında yer almaktadır. Basınç dengeleme kanalları olası sızıntıların daha erken vakitte anlaşılmasını sağlayarak hata kaynağının kısa sürede tanımlanmasına olanak verirler. Bu da proses valflerinin kullanılabilirliğini önemli ölçüde artırır.
Yüksek kalite taleplerine karşılık veren ürün
Yüksek uygulama esnekliğiyle de dikkat çeken bu tahrik sistemleri birçok değişik ve kalite talebi yüksek uygulama için birinci tercihtir. Rackand-Pinion konstrüksiyonunun temin ettiği değişmeyen dönme momenti çok önemli bir avantajdır. Yeni sistemler kompakt ölçülü tasarlanmışlardır. Çift etkili veya tek etkili tahrik sistemleri arasında gövde farkı yoktur, ikisi de aynı gövdeye sahiptir. Yeni tür, basınç endeksli conta sürtünme kayıplarını azaltır, işletme süresinin artırır. DFPB, IEC 61508 dahil olmak üzere özel emniyet koşullarını yerine getirmesi gereken sistemlerde kullanılmaya uygundur.
Çetin ortam koşullarına dayanıklı lineer tahrik sistemi
Belirtilen döner tahrik sistemleri yanı sıra Festo’nun proses tahrik portföyünde entegre konum ayarlı lineer tahrik sistemleri de mevcuttur: Yeni DFPI serisinde kesme sürgüsü yüksek hassasiyetle ayarlanabilmektedir. Bunun için gerekli olan sistem komponentleri tek noktada kümelendirilmiştir. Konum ölçme sistemi, valf bloku ve regülasyon birimi DFPI’de tek gövdede yer aldığı için modüler yapılı sistemlere kıyasla daha kompakt ölçüler ve sağlamlık elde edilmiştir. Bu özellikler sayesinde açık hava koşullarına uygunluk ve 2. bölgeye uygun patlamaya karşı koruma sağlanmıştır. Valf ve regülasyon birimini tek çatı altında birleştiren yapı tarzı önemli sistem bileşenlerinin nem ve toza karşı korunmasını sağlamaktadır. Bunun yanında tahrik sistemini bir ısıtma ünitesiyle kombine etme olanağı da vardır. Bu sayede, örneğin kuzey iklim kuşağındaki uygulamalarda işletme güvenliği temin edilir.
Reklam
TEKNİK ARITMA
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
BIODESULF
Reklam
SAKA ARITIM

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
TEKNİK ARITMATEKNİK ARITMATEKNİK ARITMA
Reklam
MOLECOR
Reklam
ARMAPLAST ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ
Reklam
VATEK ÇEVRE
Reklam
AQUA PROSES
Reklam
EURASIA WATER EXPO - Avrasya Su Fuarı | 4-5 Kasım 2026 - WOW Istanbul Hotels Conference Center

Advertorial

Tümü: Advertorıal