DOA Sistemi Başladı
İstanbul Çevre Durum Raporu: İstanbul'un Atık Su Durumunun İncelenmesi
R.O. Öncesi pH Değeri Ne Olmalıdır?
|
İklim Değişikliğiyle Mücadele için Hükümet ve İş Dünyası Kolları Sıvadı
TÜSİAD ve REC Türkiye'nin girişimiyle kurulan İklim Platformu, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Globe Europe desteğiyle bilim, iş, siyaset ve medya dünyasının üst düzey temsilcilerini bir araya getirdi. Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Bölgesel Çevre Merkezi Türkiye (REC Türkiye) girişimiyle kurulan "İklim Platformu", Aralık ayında Kopenhag'da gerçekleştirilecek ve iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir uluslararası anlaşmanın şekilleneceği 15. Taraflar Konferansı öncesinde konuyu masaya yatırdı. İkim Platformu'nun "İklim Değişikliğinin Bilim, Siyaset, İş ve Medya Dünyasına Yansımaları" toplantısı 13 Kasım 2009'da İstanbul'da gerçekleştirildi. İklim Platformu Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kopenhag'la birlikte artık dünyanın da yeni bir döneme gireceğini, küresel iklim değişikliğinin artık insan yaşamının olmazsa olmaz bir parçası olacağını söyledi. Eralp, gelecekte karbon salımı konusunda alınacak önlemlerin önemini vurgularken, AB'de karbon salımını azaltmayan ülkelerden yapılacak ithalata ek vergi konulması ya da ithalatın yasaklanması gibi çok radikal önlemlerin tartışıldığını söyledi. Eralp, bu tartışmalarda da görüldüğü gibi, Türkiye'nin karbon salımını azaltacak önlemler için hızla harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Danimarka Parlamentosu Çevre Komitesi Başkanı Steen Gade ve Almanya Hür Demokrat Parti Parlamento Sözcüsü Michael Kauch, küresel olarak sera gazı salımlarının azaltılması amacıyla geliştirilmesi gereken iklim politikaları, Avrupa Birliği'nin enerji ve iklim değişikliğine yönelik geliştirdiği politikalarla birlikte iklim değişikliğine neden olan sektörlere yönelik küresel çözüm önerileri hakkındaki gelişmeleri anlattılar. Konuşmaların temelinde karbon salımının azaltılması konusunda AB ülkeleri arasında tam bir fikir birliğine varıldığının altı çizildi.
İlginizi çekebilir... DOA ile 2 Günde 4,5 Milyon Ambalaj ToplandıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz itibarıyla Türkiye geneline yayılan Depozito Yönetim Sistemi kapsamında 2 günde 4,... Endüstride Pompa Modernizasyonuna %30 Geri Ödemesiz Hibe DesteğiSon yıllarda küresel enerji fiyatlarında yaşanan artış, sanayide enerji verimliliğini her zamankinden daha önemli hale getirirken, eski ve verimsiz si... Pendik Kafe ve Restoranlarında "Camkurtaran" SeferberliğiÇEVKO Vakfı tarafından Pendik bölgesinde hayata geçirilen Camkurtaran Projesi, alışveriş merkezlerinde yer alan restoran ve kafeteryalarda ortaya çıka... |
|||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.