
DOA Sistemi Başladı
İstanbul Çevre Durum Raporu: İstanbul'un Atık Su Durumunun İncelenmesi
R.O. Öncesi pH Değeri Ne Olmalıdır?
|
Kuraklıkla Mücadelede HES'lerin Rolü ve Gücü Masaya Yatırılacak![]()
Hidroelektrik Santralleri Sanayi İş İnsanları Derneği HESİAD tarafından düzenlenecek olan ‘Hidroelektrik ile Sürdürülebilir Gelecek Çalıştayı’, 3 Aralık’ta Ankara’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nde yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı katılımlarıyla ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek çalıştayda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş., ve IHA (International Hydropower Agency) gibi farklı kurumlardan üst düzey yöneticiler konuşmacı olacak. Son birkaç yıldır çok ağır geçen kuraklık ve buna bağlı sürdürülebilirlik sorununun ‘havza yönetiminde HES’ler’in katkıları’ perspektifinde derinlemesine ele alınacağı çalıştayda katılımcı şirketler son teknoloji ürün ve çözümlerini sektöre tanıtırken, iş dünyası-akademi iş birliği bağlamında farklı üniversitelerden akademik sunumlara da yer verilecek.
Hidroelektrik Santralleri Sanayi İş İnsanları Derneği (HESİAD), geçtiğimiz yıl da ilk kez ‘Türkiye Barajları ve Hidroelektrik Santralleri Zirvesi’ni düzenleyerek HES’lerin yerli ve yenilenebilir kaynak olarak hem enerji üretimindeki hem de ağır kuraklığa karşı mücadeledeki kayda değer katkılarını gündeme getirmişti. HESİAD Başkanı Elvan Tuğsuz Güven, sektörün uzun yıllardır bir araya geldiği en verimli etkinlik olduğunu gözlemledikleri bu zirvenin ardından bu yıl da tek günlük bir çalıştay ile yine ‘HES’ler ve Sürdürülebilirlik’ konusuna tekrar ışık tutmak istediklerini kaydetti.
• Su Kıtlığı ve Enerji Güvencesi: Kuraklıkla Mücadelede HES’lerin Rolü İlginizi çekebilir... Pendik Kafe ve Restoranlarında "Camkurtaran" SeferberliğiÇEVKO Vakfı tarafından Pendik bölgesinde hayata geçirilen Camkurtaran Projesi, alışveriş merkezlerinde yer alan restoran ve kafeteryalarda ortaya çıka... Wilo, Construction Summit Türkiye'de Geleceğin Şehirleri İçin Akıllı Su Teknolojilerini SergilediSürdürülebilir ve akıllı su teknolojilerinin öncü markası Wilo, 17-18 Haziran 2026 tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Centre'da gerçe... DenizBank'tan Su Odaklı Mavi Finansmana 810 Milyon Dolar KaynakGerçekleştirilen işleme ilişkin imza seremonisi, DenizBank Genel Müdürü Recep Baştuğ ile sendikasyonda rol alan ana kreditörlerin katılımıyla gerçekle... |
|||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.