
Artaş Endüstriyel: Atık Su, Geleceğin Temiz Su Kaynağı Olabilir mi?![]()
22 Mart Dünya Su Günü kapsamında açıklama yapan Artaş Endüstriyel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Evren Dindiren Dönmez, dünyayı tehdit eden su krizine dikkat çekerek, atık suların artık bir yük olarak değil, stratejik bir su kaynağı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. "Bugün dünya genelinde yaklaşık 2 milyar insan güvenli içme suyuna erişemiyor ve mevcut su kaynakları hızla tükeniyor. 2030 yılı itibarıyla küresel su talebinin mevcut arzı %40 oranında aşması bekleniyor. Okyanusun ortasında susuz kalmak nasıl ironikse, suyun bu kadar bol olduğu bir gezegende kıtlık yaşamak da aynı derecede düşündürücü. Sürdürülebilir su yönetimi artık bir seçenek değil, hayati bir zorunluluk. Atık suların geri kazanımı, bu soruna yönelik en etkili çözümlerden biri.” dedi.
Türkiye’de Atık Su Geri Kazanım Oranı Yalnızca %5
Sanayi ve Tarımda Geri Kazanılmış Su Kullanımı Şart
Artaş Endüstriyel’den İş Birliği Çağrısı İlginizi çekebilir... Sektörel Yayıncılar Derneği 2026 Olağan Genel Kurulu GerçekleştirildiSektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD), 2026 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 10 Ocak 2026 tarihinde dernek merkezinde gerçekleştirdi. Genel Kur... ABB Türkiye, 2026'ya Stratejik Yatırım Hedefleriyle Adım AtıyorABB Türkiye, 2026 yılında Türkiye'deki üretim tesislerinde kapasite artışına yönelik yeni yatırımlarını hayata geçirmeyi hedefliyor. Şirket, 2025 ... Su ve Atık Su 2024 İstatistikleri YayımlandıTürkiye İstatistik Kurumu, su ve atık su istatistikleri kapsamında Türkiye'deki; 50 ve üzeri çalışanı olan imalat sanayi işyerlerinden, kurulu güc... |
||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.