Alsera'nın Teknolojik Seralarında % 72 Su Tasarrufuna Ulaşıldı
Ä°klim deÄŸiÅŸikliÄŸi ve su kaynaklarının yanlış kullanımı, su krizini dünyanın en önemli gündem maddelerinin başına taşıdı. Her geçen yıl bu krizin etkilerini daha çok hisseden ve su kaynaklarının yüzde 73’ü tarıma giden Türkiye’de son dönemde suyun daha verimli kullanıldığı topraksız tarım çözümleri ön plana çıkıyor. Alarko Tarım Grubu bünyesindeki Alsera Jeotermal Tarım ÅŸirketinin seralarında toplam yüzde 72 su tasarrufuna ulaÅŸtıklarını ifade eden Alarko Tarım Grubu Genel Müdürü Melike KoçoÄŸlu, ‘’Topraksız tarım, bitkilerin toprak yerine farklı bir ortamda yetiÅŸtirildiÄŸi bir tarım yöntemi. Üretim materyali olarak “cocopeat” yani hindistancevizi lifleri kullanıyoruz. Bu yöntem, köklere daha iyi hava ve besin saÄŸlayarak bitki geliÅŸimini hızlandırıyor. Geleneksel tarımda toprak nemini korumak amacıyla daha fazla su kullanılır. Topraksız tarım yöntemleriyle suyun doÄŸrudan bitkilere yönlendirilmesi ve suyun daha verimli kullanılması su tasarrufunu saÄŸlar. Topraksız tarımla, geleneksel tarıma göre yaklaşık yüzde 60 daha az su kullanımıyla aynı miktarda ürün elde edilebiliyor” dedi. GerçekleÅŸtirdikleri teknoloji yatırımı sayesinde sulamada kullanılan kaynağın geri dönüÅŸümünü saÄŸladıklarını ve kaynak verimliliÄŸini daha üst seviyelere ulaÅŸtırdıklarını belirten Melike KoçoÄŸlu, bitkilerin drenaj olarak geri verdiÄŸi suyu tekrar sulama ve bitkiyi besleme amaçlı kullandıklarını, bu sayede su ve gübre sarfında ilave yüzde 30 tasarruf saÄŸladıklarını ve toplam yüzde 72’ye varan oranda bir kaynak tasarrufuna ulaÅŸtıklarını vurguladı.
Yağmur suyuna yatırım
Rakamlarla su karnesi İlginizi çekebilir... Wilo Liderler Buluşması Dortmund'da GerçekleştiWilo, bayilerini bir araya getirdiği "Wilo Liderler Buluşması" etkinliğiyle dikkat çekti. Dortmund'da düzenlenen buluşma Wilo'nun sp... "Endüstriyel Emisyonların Yönetimi Yönetmeliği" Resmi Gazete'de YayımlandıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı "Endüstriyel Emisyonların Yönetimi Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayım... WWF Türkiye'den Marmara'daki Müsilaj Kabusu için Çağrı: "Acil eylem, planlarda kalmasın"Marmara Denizi, çevresinde yaşayan 25 milyon insanın, bölgedeki sanayi tesisleri ve tarımsal faaliyetlerin atık yükünü taşıyor.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.