
AKATED Yönetim Kurulu Başkanı Yasın Torun: "Avrasya Su Fuarı: Suyun Geleceği için Teknoloji ve Bilgi Buluşması"![]()
Altyapı ve kazısız teknolojiler derneği (AKATED) Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Torun, 5-6 kasım 2025 tarihlerinde düzenlenecek Avrasya Su Fuarı’nın sektöre sunduğu katkıları, uluslararası iş birliklerini ve su yönetiminde teknolojinin rolünü dergimiz için anlattı. Torun, fuarın sadece bir sergi değil, aynı zamanda bilgi ve çözüm paylaşımının merkezi olduğunu vurguladı.
Avrasya Su Fuarı'nın kapsamış olduğu konular ve fuarın genel yapısı konusunda bilgi verebilir misiniz? Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği tarafından düzenlenen Avrasya Su Fuarı, su yönetimi alanında bölgenin en kapsamlı ve tematik etkinliklerinden biridir. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Uluslararası Kazısız Teknoloji Cemiyeti (ISTT), Alman Kazısız Teknoloji Derneği (GSTT) ve Dünya Su Konseyi (WWC) gibi yerli ve yabancı önemli kurum ve kuruşlar tarafından desteklenen fuar; su kayıplarının azaltılması, atık su yönetimi, kazısız (no-dig) altyapı teknolojileri ve akıllı su sistemleri gibi başlıklarda yenilikçi çözümleri ve sektörün öncü firmalarını bir araya getiriyor. Aynı zamanda, sektör profesyonellerinin bilgi alışverişinde bulunabileceği, iş birliklerini geliştirebileceği bir platform sunuyor. Fuar kapsamında eş zamanlı olarak üç önemli etkinlik düzenleniyor: 9. Su Kayıp ve Kaçakları Forumu, 2. Atık Su Yönetim ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Forumu ve Kazısız Teknolojiler 2025 Konferansı. Bu yapı, etkinliği yalnızca bir ürün ve hizmet tanıtım alanı olmaktan çıkarıp, bir bilgi ve çözüm merkezi haline getiriyor. Fuarın Katılımcı ve Ziyaretçi Profilinden Bahsedebilir misiniz? Fuarımızın katılımcı profilini; altyapı teknolojileri, su ve kanalizasyon sistemleri, atık su arıtma çözümleri, boru sistemleri, pompa, vana ve ekipman üreticileri, proje ve yazılım firmaları gibi yerli ve yabancı firmalar ve kamu kurumlarından oluşturuyor. Ziyaretçi profilimiz ise oldukça geniş: belediyeler, su ve kanalizasyon idareleri, bakanlık temsilcileri, mühendisler, akademisyenler ve sektör profesyonelleri, yurt dışı üretici firmaları ve yurt dışından dernek temsilcileri fuarımızı yakından takip ediyor. Aynı zamanda sektöre yeni girmek isteyen girişimciler ve genç profesyoneller için de önemli bir buluşma noktası.
İlginizi çekebilir... ETA Ekipman Genel Müdürü İbrahim Yazıcı: "Yarının Beklentilerini Karşılayacak Teknolojiler için çalışıyoruz"Dergimizin sorularını yanıtlayan ETA Ekipman Genel Müdürü İbrahim Yazıcı, firma olarak yalnızca bugünün ihtiyaçlarına değil, yarının beklentilerine de... Su ve Atık Suya Yaklaşımda Ökotek ile Yeni PerspektiflerÖkotek Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Aybige Barlas, döngüsellik ve değer artırımının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, upcycling kavram... Meta Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Taylan Berke Yıldız: "Kaliteden Çok Fiyat Odaklı Satın Alma Yapılıyor"Dergimizin sorularını yanıtlayan Meta Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Taylan Berke Yıldız, ülkemizdeki tesislerde kullanılacak ekipmanların seçimin... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.