
Geri Dönüşüm Tesislerinde Isı Algılamayı Kullanan Otomatik Söndürme Çözümleri![]()
SEZER ASLAN
Yangın, Acil Durumlar ve Deprem, Eğitim Uzmanı Danışman, Risk Analizi NFPA Member
Atık Bertarafı ve Geri DönüÅŸümü
Cevre ve kaynaklara yönelik artan farkındalıkla birlikte, dünya çapında geri dönüÅŸüm ve yakma tesislerinin miktarı önemli ölçüde artmıştır. Bu endüstrilerdeki yangın riski artan bir endiÅŸe kaynağıdır. Özellikle iÅŸlenen malzemelerin öngörülemez olduÄŸu düÅŸünüldüÄŸünde, bu yangınları geliÅŸtirmenin erken aÅŸamalarında söndürmek için çözümler zorunludur. Bu zorluÄŸa kesinlikle basit bir cevap yoktur, ancak ele alınması gereken bir sorundur.
Son birkaç yıldır, dünyanın birçok yerinde geri dönüÅŸüm malzemelerine yönelik eÄŸilim arttı. Bu, organik atıkların ve geri dönüÅŸtürülebilir atıkların bölünmesine ve çöplükler yerine yakma tesisleri, kompost tesisleri ve geri dönüÅŸüm tesisleri iÅŸleten atık yönetim ÅŸirketlerinin kurulmasına yol açtı. Artık büyük miktarda malzeme geçici olarak depolanıyor. Bununla iliÅŸkili yangın tehlikeleri, yüksek enerji içeriÄŸine sahip nispeten kuru malzemeler, Lityum İyon piller, ev tipi aerosol ÅŸiÅŸeleri, boya kutuları ve propan tankları gibi potansiyel tutuÅŸma kaynaklarıyla birlikte depolandıkça artıyor.
Kompost tesislerinde, ayrışma depolanan malzemenin kendiliÄŸinden tutuÅŸmasına neden olacak kadar yüksek sıcaklıklara yol açabilir. Bu tür yangınları tespit etmek zor olabilir ve çok geç tespit edildiÄŸinde söndürmek için genellikle büyük çaba gerektirir. Bunun çevre ve halk saÄŸlığı üzerinde ciddi etkileri olabilir ve itfaiyecilerin ve yerel toplulukların güvenliÄŸini tehlikeye atabilir.
İlginizi çekebilir... İklim Kriziyle Yüzleşmek: İklim Eylemi için Bir Kaldıraç Olarak Suİklim etkilerinin geri döndürülemez hale gelebileceği kritik dönüm noktalarına hızla yaklaşıyoruz.... VEGA Türkiye, Yağmur Suyu Depolama Sistemini Hayata GeçirdiSürdürülebilirlik odaklı bu sosyal sorumluluk projesi, çevreye duyarlı bir gelecek için adım atıyor. Doğal kaynakları koruyan sistem, su israfının önl... Konteyner Tip Atık Su Geri Kazanım SistemleriBu proje, bir ilaç firmasının günlük 110m3 kapasiteli atık suyunun %90+ oranında geri kazanılması için kullanılan membran teknolojilerinin kullanı... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.