
Arıtma Tesislerinde Koku Sorunu: Koku Oluşumu, Kokunun Kontrolü ve Kokunun Giderilmesi![]()
Armaplast yenilenebilir enerji, kimya, gıda, atık su ve içme suyu arıtma ve endüstriyel uygulamalarda 40 yıllık tecrübesi ile mühendislik, tasarım, proje ve üretim hizmetlerini sunmaktadır. Armaplast birçok alanda sanayi ve resmi kuruluşların profesyonel iş ortağıdır. Koku kontrol ve koku giderim, biyogaz tesisleri, biyogaz arıtma & saflaştırma, amonyak stripping hizmetlerini proses & proje & yapım ve yüklenicilik ile sürdürmektedir.
Koku Oluşumu Anaerobik çürüme, organik ve indirgenebilir biyolojik kütlenin oksijen yokluğunda çeşitli bakteri kültürleri tarafından indirgenmesi sonucu, H2S, NH3, CH4 gibi maddelere çeviren doğal bir prosestir. Doğada uygun şartlar altında, kendiliğinden gerçekleşen biyokimyasal bir prosestir. Atık su ve endüstriyel arıtma prosesi olarak yaklaşık 100 yıldır, endüstriyel ve büyük ölçekli biyogaz tesislerinde ise gaz ve gübre üretim prosesi olarak yaklaşık 40 yıldır aktif olarak kullanılmaktadır. Koku ile mücadele edebilmek için öncelikle kanalizasyon, terfi merkezleri ve atık su arıtma tesislerinde H2S ve diğer kokuya neden olan bileşenlerin oluşumunu anlamak gerekir. Evsel atık su içerisinde sülfat konsantrasyonu 20-100 mg/lt arasında değişebilmektedir. Mevsimsel ve yağmur suyu etkileri ile 20 mg/lt altına inebilmektedir. Havasız ortam sayılabilecek kanalizasyon şebekesinde uygun şartlar sağlandığı takdirde H2S oluşumu gerçekleşmektedir. Bu prosesi biyokimyasal ve fiziksel olarak 2 aşamada inceleyebiliriz. İlginizi çekebilir... Çamur Bertarafında Sürdürülebilirlik için En Önemli Süreç: Çamur KurutmaArıtma çamuru bertaraf maliyetlerini gidermek ya da düşürmek gerek ekonomik, gerekse çevresel olarak büyük bir kazançtır.... Biyolojik DesülfürizasyonArmaplast firması çevre arıtma, enerji teknolojileri biyogaz tesisleri kurulumu, biyogaz saflaştırma tesisleri ve endüstriyel ürünler tasarımları, üre... OSB'lerde Atık Su Geri Kazanımı: Sürdürülebilir Sanayi için ÇözümlerSanayileşmenin hız kazandığı günümüzde, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) de su tüketimi giderek artmaktadır.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.