
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Oldu![]()
28 Mayıs'ta ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından kurulan kabinede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Özhaseki, 1957'de Kayseri'de doğdu. İlköğrenim ve ortaöğrenimini Kayseri'de tamamlayan Özhaseki, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. Eğitimini yarıda bırakan ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleşen Özhaseki, mezuniyetinin ardından dezavantajlı gruplara hizmet etmeyi amaçlayan vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı. 27 Mart 1994'teki Mahalli İdareler Seçimleri'nde Melikgazi Belediye Başkanı olan Özhaseki, 23 Haziran 1998'de Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamayla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve 1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde bu görevini sürdürdü. Tarihi Kentler Birliğinin (TKB) 2004-2011 yıllarında başkanlığını yapan Özhaseki, 10 Şubat 2015'te Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etti ve AK Parti'den milletvekili adayı oldu. 25, 26 ve 27'nci dönemde Kayseri milletvekili, 65. dönem Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapan Özhaseki, 2015'ten bu yana AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı görevinde bulundu.
Bakan Özhaseki'den ilk değerlendirme: Türkiye Yüzyılı'nda aşkla çalışacağız
Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bütün bilgi, birikim ve tecrübesiyle şehirler ve ülke için çalışmaya gayret edeceğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti: "Türkiye'nin şahlanış döneminde, Türkiye Yüzyılı'nda aşkla çalışacağız. Başta afetzede kardeşlerimize söz verdiğimiz gibi konutlarını en kısa sürede teslim edecek; İstanbul'u ve Türkiye'yi kentsel dönüşümle güvenli hale getireceğiz. İlginizi çekebilir... Evsel Atık Suların Yalnızca Yüzde 56'sı Güvenilir Bir Arıtmadan GeçiyorHızlı kentleşme ve sanayileşme su krizini de beraberinde getiriyor. Çünkü sanayileşme ve hızlı nüfus artışı nedeniyle mevcut altyapı yetersiz kalıyor ... Wilo'nun İklim Krizi Önlemleri ve ÖnerileriDünyada 150, Türkiye'de ise 30 yılı aşkın süredir inovatif teknolojiler geliştiren ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için... Bakan Özhaseki: 'İzmit Körfezi'nden 33 Milyon Metreküp Çamur Çıkaracağız'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'İzmit Körfezi'nden 33 milyon metreküp çamur çıkaracağız.... |
||||
©2023 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.