IFAT Münih Fuarı...
Şehirlerimiz muhtemelen yakın gelecekte şiddetli yağmur ve kuraklık etkileşimiyle başa çıkmak zorunda kalacak. Bu, “sünger şehirler” sloganıyla özetlenen, yağmur suyuyla ilgili bir paradigma değişikliği gerektiriyor. IFAT Münih'te zorluklar ve engeller tartışılacak, çözümler ve en iyi uygulama örnekleri sunulacak. Dünyanın en büyük çevre teknolojileri ticaret fuarı 30 Mayıs - 3 Haziran 2022 tarihleri arasında Münih'te gerçekleşecek. Türkiye’den de önemli firmaların katılacağı fuarın başarılı geçmesini temenni ediyorum.
Çevre köşemizin yazarı Dilek Aşan, “Yeşil Dönüşüm” başlığında yazdı. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve beraberinde getirdiği diğer çevresel problemler artık tüm dünyanın geleceği için çok büyük bir tehdit haline geldi... Avrupa Birliği de bu bağlamda ekonomisini modern, kaynakları verimli kullanan ve rekabetçi bir ekonomiye dönüştürecek çok önemli bir süreç başlattı. Ülkemizi de yakından ilgilendiren süreç hakkında değerlendirmeleri okumanızı öneririm.
Kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede 89 yılı geride bırakan İSKİ tarihinin kilometre taşlarının yer aldığı İSKİ Kronoloji, yayımlandı. Türkiye’nin en eski kurumlarından biri olan İSKİ’nin tarihine ışık tutan İSKİ Kronoloji’den satır başlarına sayfalarımızda yer verdik. Çevre Yüksek Mühendisi Elçin Genç’in “Deri Sanayi Atıksularında Aktif Karbon Adsorpsiyonu İle Krom (VI) Giderimi” makalesi dergimizin teknik içeriğine katkı sundu. Yazarımıza teşekkür ederim.
Yeraltı suları...
UNESCO, UN-Water adına, Senegal'in Dakar kentinde düzenlenen 9. Dünya Su Forumu'nun açılış töreninde “Yeraltı Suları: Görünmeyeni Görünür Hale Getirmek” başlıklı Birleşmiş Milletler Dünya Su Kalkınma Raporu'nu sundu. Sayfalarımızda yer verdiğimiz raporu ilgiyle okuyacağınız umuyorum. Pandeminin sonuna gelindiğini umduğumuz bugünlerde, baharla birlikte canlanan doğa gibi, tüm okurlarımızın ruhen ve bedenen yenilenerek sağlıklı ve keyifli bir yaz dönemi geçirmesini temenni ederim.
En derin saygılarımla,
İsmail Ceyhan












