
Gezegen Krizi, Plastik Kirliliği...![]()
WWF Türkiye tarafından yayınlanan "Denizlerdeki Plastik Kirliliğinin Deniz Türleri, Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Üzerindeki Etkileri" Raporunda; Plastik kirliliği katlanarak artan bir hızla dünya genelinde tüm denizlere yayıldı. BM buna "Gezegen krizi" diyor. Kutuplardan en ücra adalara, deniz yüzeyinden en derin okyanus çukuruna kadar, plastik kirliliği sorunu katlanarak büyüyor... Tahminler büyük ölçüde değişiklik göstermekle birlikte, şu ana kadar denizlerde ve okyanuslarda 86 ila 150 milyon metrik ton (MMT) plastiğin biriktiği ve miktarın sürekli arttığı düşünülmektedir: 2010 yılında, 4,8 ila 12,7 MMT plastik atığın karalardan denizlere karıştığı tahmin edilirken yakın zamanda yapılan bir çalışma bu rakamın 2016 yılında 19 ila 23 MMT’ye yükseldiğini göstermektedir deniyor. Raporu okumanızı öneririm. Su Dünyası köşesinde, Yük. Müh. Enis Burkut “Suya Kimyasal Dozajı”, Çevre köşemizin yazarı Dilek Aşan, “Küresel Plastik Kirliliği”, Konuk Yazarımız POMSAD Genel Sekreteri Gökhan Sezer Türktan “Pompa ve Vana-Armatür İhracatı 1,6 Milyar Dolara Ulaştı”, Konuk yazarımız İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır İlyas Çağlar “Su Kaynaklarımız ve Çevresel Kirlilik” başlıklarında yazdı. Değerli yazarlarımıza dergimizin teknik içeriğine katkıları için teşekkür ederim.
Gürol Ahali’nin ardından... İlginizi çekebilir... 5 Haziran Dünya Çevre Günü...İsveç'in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunm... IFAT Münih Fuarı...Şehirlerimiz muhtemelen yakın gelecekte şiddetli yağmur ve kuraklık etkileşimiyle başa çıkmak zorunda kalacak.... Dünya Su Günü ve Temiz Su Kaynaklarımızın KorunmasıHer yıl 22 Martta kutlanan Dünya Su Günü bu yıl da temiz ve doğal su kaynaklarımızın gündeme gelmesine vesile olacak.... |
||||
©2022 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.